AKADEMİSYENLERDEN FİLİSTİN İÇİN ABD'DE EYLEM YAPAN ÖĞRENCİLERE DESTEK

Muş Alparslan Üniversitesi'nde görev yapan akademisyenler, ABD'de Filistin için dayanışma gösterisi düzenleyen öğrencilere destek verdi.

GÜNCEL 1.05.2024 17:15:00 168
AKADEMİSYENLERDEN FİLİSTİN İÇİN ABD

AKADEMİSYENLERDEN FİLİSTİN İÇİN ABD'DE EYLEM YAPAN ÖĞRENCİLERE DESTEK

Muş Alparslan Üniversitesi’nde görev akademisyenler, ABD’deki üniversitelerde gerçekleşen Gazze’ye destek gösterilerini selamlamak ve İsrail’in 7 Ekim’den beri Gazze’de gerçekleştirdiği katliamı lanetlemek için İslami İlimler Fakültesi önünde düzenlenen basın açıklamasında bir araya geldi.

 

Muş Alparslan Üniversitesi'nde görev yapan akademisyenler, ABD'de Filistin için dayanışma gösterisi düzenleyen öğrencilere destek verdi.

Kent merkezindeki İslami İlimler Fakültesi önünde, ABD'de gösterilere katılan öğrenci ve akademisyenlere yapılan müdahaleyi protesto etmek amacıyla toplanan akademisyenler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırını kınadı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Dr. Öğretim Üyesi Servet Şengül, Gazze'de yaşanan soykırıma karşı başlatılan öğrenci protestolarının üniversite hocalarının da desteğiyle büyüyerek devam ettiğini söyledi.

Columbia Üniversitesi'nde başlayan protestoların Siyonist hegemonyanın yerel ve küresel iktidarına güçlü bir darbe vurduğunu ifade eden Şengül, şöyle konuştu: "İnsanlığın vicdanı, son olaylarla birlikte öğrenci hareketlerinde somutlaşarak insana ve insanlığa dair umutlarımızı yeniden yeşertmiştir. Bu öğrenciler, İsrail'in ve destekçilerinin ahlaksız siyasetlerini ifşa etmiştir. İsrail'i koruyup kollayan emperyalist ülkelerin, İsrail lobisi ile işbirliği yapan üniversitelerinin İsrail'in katliamlarını sürdürmesine, dolaylı veya doğrudan aracılık ettiğini anlamışlardır. Bugün soykırımcı İsrail devletini ve ona taşeronluk yapan emperyal yöneticileri korkutan kampüs protestoları, tarihe insanlığın yüz akı eylemler olarak geçecektir. Öğrenciler bu vahşetin devam ettirileceğinin farkındalığıyla, sorumluluk makamında olan yöneticilerinin de bunu durdurmaya niyetlerinin olmadığını görmüşlerdir."

“Soykırımı sona erdirme sorumluluğu, üniversitelerin erdemli öğrencilerinin eliyle bir kez daha bütün insanlığa hatırlatılmıştır”

Eylem yapan öğrencilerin Beyaz Saray'daki hiç kimsenin Gazze soykırımını durdurmayacağının, Capitol Hill'deki seçilmiş senatörlerden hiçbirinin Gazze'yi İsrail vahşetinden kurtarmayacağının, hükümetlerindeki hiçbir üyenin Gazze'ye yönelik katliamlara "dur" demeyeceğinin farkına vardığını belirten Şengül, şunları kaydetti: " Terörist İsrail Devleti katliamlarına devam ederken öğrenciler, mazlum Gazze halkının sesi olmuştur. Böylece, halen devam etmekte olan bir soykırımı sona erdirme sorumluluğu, üniversitelerin erdemli öğrencilerinin eliyle bir kez daha bütün insanlığa hatırlatılmıştır. Üniversite hocaları da öğrencilerini yalnız bırakmamıştır. Bu hocaların kimine ters kelepçe takılmış, kimine yaşlı ve kadın olmalarına aldırış edilmeden şiddet uygulanmıştır. Buna rağmen bu onurlu hocalar, eylemlere daha güçlü bir şekilde katılarak öğrencilerini yalnız bırakmamışlardır. Açık konuşmak gerekirse bu sorumluluk, başta Müslüman halklar olmak üzere bütün insanlığın taşıması gereken bir sorumluluktur. Fakat soykırımı durdurabilecek ciddi ve etkili bir güç devreye girmemiştir. Müslüman halklar ve yöneticiler, sorumluklarının gereklerini yerine getirmekten aciz bir durumdayken küresel emperyalist güçler, tüm destekleriyle soykırımcı İsrail’in yanında yer almıştır. Dünyanın en güçlü hükûmetlerinden hiçbiri veya hiçbir kişi, Gazze'de süregelen kitlesel zulmü sona erdirme konusunda herhangi bir sorumluluk üstlenmemiştir. Bu soykırımcı rejime yönelik anlamlı eylemler yaratmanın bir grup üniversite öğrencisine düştüğü gerçeği ile karşı karşıyayız.”

ABD destekli İsrail katliam makinesi

Bu soykırıma karşı durmanın sadece üniversite öğrencilerinin değil, herkesin boynunun borcu olduğunu vurgulayan Şengül, "Her birimiz, bu dehşeti sona erdirmek için elimizden gelen her şeyi yapmakla mükellefiz. Hiçbirimiz devam edegelen bu soykırımı tek başına bitiremeyiz, ama hepimiz her gün, kolektif olarak bunu sona erdirmek için bir şeyler yapabiliriz. ABD destekli İsrail katliam makinesi, herhangi bir kişinin ölümcül bir darbesiyle indirilemeyecek kadar büyük ve güçlü olduğuna inanabilir. Fakat biz onun insan öğüten bu katliam makinesinin dişlilerinin arasına, küçücük kum taneleri bile olsa fırlatabiliriz. Bu insani muhalefetimizi, kamuoyunun dikkatini İsrail'de uygulanan sadist vahşete yönelterek yapabiliriz. Herhangi bir araç ve platformu kullanarak emperyal medyanın bu soykırıma ilişkin kamuoyu anlayışını nasıl manipüle ettiğini gösterebilir ve bu ülke halklarının, kendi hükûmetlerinin bu konudaki sorumluluğunu anlamalarına yardımcı olabiliriz. Böylece bu zâlim ülkelerin halkları, konunun ciddiyetini ve âciliyetini gerçekten fark edebilirler” ifadelerini kullandı.

ABD Merkezli sömürgeci imparatorluk

“ABD merkezli sömürgeci imparatorluk, büyük ölçüde yumuşak güce bağımlıdır” diyen Şengül şunları kaydetti, “Bu da işleyişini sürdürmek için iyi bir kamusal imajı sürdürmesi gerektiği anlamına geliyor. Tüm kitlesel medya propagandası, bilginin kontrolü ve manipülasyonu, New York ve Hollywood'daki ana akım kültür üretiminin amacı da budur. Yeterli sayıda insan, bu emperyal imparatorluğun Gazze'deki ahlaksızlığına dair farkındalığı yayarak onun kamuoyundaki imajını yok etmek için çalışmaya başlarsa, İsrail güdümündeki küresel güç odakları, geri çekilmek zorunda kalacak ya da yıllar boyunca sürdürmeye çok fazla enerji harcadıkları yumuşak güç manipülasyon sistemlerinin güvenilirliğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacaktır. Bu yönüyle Gazze, egemen kültür üreticilerinin imajının sarsılmasında, sahte ve çifte standart yüklü imajına yönelik farkındalığın artmasında bir milat olacaktır. Şunu unutmayalım, hangi ölçekte olursa olsun, insan davranışındaki tüm olumlu değişikliklerden önce, daima bilincin genişlemesi gelir. Gazze'de olup bitenler hakkında, toplumumuzu bilinçlendirerek emperyalist cinayet makinesinin dişlilerine çomak sokabilir ve onun ilerlemesini durdurabiliriz. Bu dünya çok hasta, çünkü kimse burada olup bitenlerin sorumluluğunu almak istemiyor. İktidar sahipleri, sorumluluğu başkalarına yüklerken giderek daha fazla zenginlik ve güce sahip oluyorlar. Küresel emperyalist güçler, kendi ülkelerindeki ihtiyaç sahiplerini görmezden gelirken siyonist, ırkçı İsrail devletini finanse etmeye devam ediyorlar. Küresel kötü İsrail, bu hercümerçten daha fazla insanın vahşice katledilmesinden nemalanarak dünyanın zenginliğini bir sülük gibi emmeye devam etmektedir. Ama aptallaştırmaya çalıştıkları insanlık, küresel vicdani bir duruş ile Gazze sayesinde uyanmaya başlamaktadır. Muş Alparslan Üniversitesi akademisyenleri olarak diyoruz ki: Bu dinamiği tersine çevirmedikçe sağlıklı bir dünyaya sahip olamayız ve sorumlulukla ilgili her şey gibi bu da aynadaki yüzle, kendimizle yüzleşmekle başlar. Hepimizin harekete geçmesi ve ahlaksız İsrail Devleti’nin işlediği soykırımı tersine çevirme sorumluluğunu üstlenmesi gerekiyor. Bu sorumluluk bizden ve sizden başlar. Elbette yapabileceğimiz bir şeyler var: Söz söyle, Gazze halkının yanında ol, onlara yardımlarınla destek ol, Filistin’i unutma, unutturma, insanlığın uyanışına bir Müslüman olarak bir insan olarak katkın olsun, korkma, atıl, Gazze’nin yanında dur, küresel vicdani uyanışın vicdanı ol ve sesi ol.”

Basın açıklamasına, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, rektör yardımcıları ve akademisyenler katıldı.


İlginizi Çekebilir

TAŞDEMİR, TÜM GENÇLERİ GENÇLİK KAMPLARINA BAŞVURU YAPMAYA DAVET ETTİ

TÜM ETKİNLİKLER 4 GÜN YASAKLANDI

2023 TRAFİK BİLANÇOSU AÇIKLANDI

İSRAİL’İN SALDIRILARI KATLİAMA DÖNÜŞTÜ

MAUN TÜBİTAK PROJESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

MUŞLU AİLELERİN EVLAT NÖBETİ DEVAM EDİYOR

ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL ETKİNLİK

KASTEN ADAM ÖLDÜRME SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS BULANIK’TA YAKALANDI

“AİLE SENİ HİÇ YALNIZ BIRAKMAZ”

"FİLİSTİN GÜNLERİ" PROGRAMI DEVAM EDİYOR

  • Cuma 17.8 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.6 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.1 ° / 7.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16