BARIŞAN, “TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ’ YENİ MÜFREDAT TASLAĞI DEĞERLENDİRMEMİZİ TAMAMLADIK”

Memur-Sen Muş İl Temsilcisi ve Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) 1 Nolu Şube Başkanı Mahir Barışan, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” yeni müfredat taslağı konusunda detaylı ve veri temelli titiz bir değerlendirme yapıl

SPORCULARIMIZ BÖLGE BİRİNCİSİ OLDU

Kars İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Salonunda Kredi ve Yurtlar Kurumu Spor Olimpiyatları Basketbol Grup Müsabakalarının 35.'si ilimizde gerçekleştirildi. Bölge birincisi Muş takımı oldu.

DEPREM UZMANI TÜRKİYE'DE BEKLENEN BÜYÜK DEPREMLERİ AÇIKLADI

Deprem uzmanı Doç, Dr. Sinan Cansız Türkiye'deki beklenen büyük depremler ve İstanbul depremi ile ilgili önemli bilgiler verdi.

DUAYEN GAZETECİLER İLETİŞİM FAKÜLTESİNİN KONUĞU OLDU

Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin (EMD) Avrupa Birliği ve Gazeteciler Cemiyeti desteğiyle hayata geçen “EMD Akademi Anadolu’da” projesinin ikinci ayağı Muş Alparslan Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleşti.

6. LALE FESTİVALİ COŞKUYLA KUTLANDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muş Valiliği, Korkut Kaymakamlığı ve Korkut Belediyesi işbirliğiyle Muş'un Korkut ilçesinde düzenlenen 6. Lale Festivali renkli ve coşkulu anlara sahne oldu.

MUŞSPOR AVANTAJ İÇİN SAHAYA ÇIKIYOR

Geçtiğimiz hafta Bursa Yıldırım Spor’u 4-0 yenerek Play-Off birinci turunu geçen temsilcimiz, ikinci tur için 6 Mayıs Pazartesi günü Tokat ekibiyle mücadele edecek. Deplasmanda oynayacak karşılaşmada sarı beyazlı temsilcimiz avant

ÖYKÜ GÜNLERİNE YOĞUN İLGİ

Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "Muş Alparslan Üniversitesi Öykü Günleri", edebiyatseverlerin büyük ilgisini çekti.

VALİ AVNİ ÇAKIR’DAN BELEDİYE BAŞKANLARINA ZİYARETİ

Muş Valisi Avni Çakır, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde seçilen Bulanık ilçesine bağlı Uzgörürür Belde Belediye Başkanı Ayettullah Gündoğdu ve Erentepe Belde Belediye Başkanı Hüseyin Haydaroğulları’na hayırlı olsun ziya

MUŞSPOR’DA TEK HEDEF 2. LİG

Muşspor yönetimi, futbolcuları ve taraftarları 2. Lig yolunda tek yürek oldu

KALP KRİZİNİN ARTIŞ NEDENİ HAVA KİRLİLİĞİ

Türk Toraks Derneği, havada bulunan zararlı maddelerle ilgili araştırma yaptı. Yapılan araştırmada, kalp krizinin artışının hava kirliliği olduğu ve Muş, Iğdır, Hakkari’nin tüm ülke içerisinde en riskli iller olduğu ortaya çıktı.

MAUN’UN ARI VE ARI ÜRÜNLERİ MARKA TESCİLİ ALDI

Muş Alparslan Üniversitesi, bir ilke imza atarak arı ve arı ürünleri alanında marka tescili almayı başardı.

“BİLİM SAHNEDE” PROJESİNE 3'ÜNCÜ DESTEK

Muş Alparslan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdinç Öcal’ın yürütücülüğünde hazırlanan “Bilim ve Sanat Sahnede Buluşuyor” projesi üçüncü kez desteklenmeye layık görüldü.

TÜBİTAK’TAN MALAZGİRT PROJESİ’NE DESTEK

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) paydaşlığında yürütülen “Malazgirt Savaş Alanının Tespiti Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırması” Projesi ekip üyesi ve Malazgirt Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Salih Gülen yürütücülüğü

BULANIK MYO’DA SEKTÖR BULUŞMASI ETKİNLİĞİ

Muş Alparslan Üniversitesi Bulanık Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen konferansta iş yaşamında başarının sırları ve başarıya ulaşmak için izlenecek metotlar anlatıldı.

ÇOCUKLARA TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ

Muş İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, çocuklara trafik kuralları hakkında eğitim verdi.