Tarih: 19.05.2017 14:04

RAMAZAN ALIŞVERİŞİ TELAŞI BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Ramazanı en iyi şekilde değerlendirmek isteyen vatandaşları alışveriş telaşı, esnafı ise satış telaşı sardı. Çarşı pazar tıklım tıklım olsa da vatandaşa göre her şey ateş pahası. İslam alemi Bir yandan Ramazan heyecanı, diğer yandan mutfak alışverişi telaşı var millette. Bu durum piyasaya kısmen canlılık getirse de esnafta henüz beklenen sevinci yaşatmadı. Ramazan öncesi satışlarını arttırmak isteyen, karı bir kenara bıraktı, elindeki ürünü satmak için indirime gitti. Fakat esnaf ne kadar indirim yapsa da vatandaş fiyatın geçen seneye göre daha yüksek olduğundan dert yandı.

Ramazan ayı telaşı başladı ama…

Ramazan ayına sayılı günler kaldı, ancak Muş esnafı durumdan pek memnun değil. Ramazan’a yaklaşırken et fiyatlarında yaklaşık 2 liralık bir artışta yaşandı. Et fiyatlarının önümüzdeki günlerde ne olacağı ise belirsiz.

Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Vatandaşı alışveriş telaşı sardı. Muş’ta esnaf Ramazan için hazırlıklarını yaptı. Müşteri beklemeye başladı. Esnaf hazırlığını yaptı yapmasına ancak işler pek istenen seviyede değil. “İş yapmadan boş oturuyoruz” diyen esnaf, Türkiye’deki siyasi gelişmelerden dolayı işlerinin etkilendiğini belirterek umutlarını Ramazan ayına bağlamış durumda.

Ramazan ayında merak edilenlerden biri de et fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağıydı. Ramazan ayına yaklaşılırken fiyatlarda ortalama 2 liralık bir artış yaşandı. Ramazan ayında yeni bir artış olup olmayacağı ise belirsiz. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —