AİLELERİN EVLAT NÖBETİ MUŞ'TA 213. HAFTAYA ULAŞTI
Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan aileler, DEM Parti İl Başkanlığı önünde 213. kez bir araya gelerek evlatlarına teslim olmaları çağrısını yineledi.
Muş'ta çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin, DEM Parti İl Başkanlığı önündeki kararlı bekleyişi 213. haftasına ulaştı. Ellerinde pankartlarla bir araya gelen anne ve babalar, evlatlarına "teslim olun" çağrısını yineledi.
Çocukları terör örgütü PKK'ya götürülen aileler, her hafta çarşamba günü olduğu gibi bu hafta da DEM Parti İl Başkanlığı önünde toplandı. "Anneler direniyor", "Evlat nöbetindeyiz" ve "Artık yeter yakamızdan düşün" yazılı pankartlar taşıyan anne ve babalar, yıllardır süren hasretin bitmesi için seslerini yükseltti. Aileler, çocuklarına devletin şefkatli kollarına dönmeleri yönünde çağrıda bulundu.
"Gece gündüz gözümüz yollarda"
Evlat nöbetine katılan Alaattin Koçhan, 10 yıldır oğlundan haber alamadığını dile getirdi. Koçhan, "Oğlum Ersin'i 10 yıl önce Bursa'dan götürdüler. O günden bu yana herhangi bir haber alamıyoruz. Barıştan dolayı haberi gelsin veya kendisi gelsin. Oğlum, eğer beni duyuyorsan çık gel, artık biz de seni beklemekten usandık. Gece-gündüz gözümüz yollarda. Yavrum bekliyorum, dön gel" sözleriyle evladına seslendi.
"Sizi kandırıyorlar, rahatlıkla gelebilirsiniz"
Naciye Sönmezyıldız isimli anne ise oğluna şu sözlerle çağrıda bulundu: "Oğlum sesimi duyuyorsan artık gel. Yolunuzu da açtılar, artık her şey serbesttir. Türkiye herkesi kabul ediyor, güzel bir ülkedir. Annenize, babanıza dönün. Sizi kandırıyorlar. Rahatlıkla gelebilirsiniz."
"Hepimiz kardeşiz, düşmanlık olmasın"
Evladını 8 yıldır görmediğini söyleyen Şahinaz Özcan da umutla bekleyen aileler arasında yer aldı. Özcan, "Oğlum 8 yıldır kayıp ve hiçbir haber alamıyorum. Barış oldu, yolunuz açıldı. Türkiye inşallah artık terörsüz olacak. Gelin teslim olun. Düşmanlık olmasın, herkes kardeş olsun. Gelin teslim olun, analar-babalar artık acı çekmesin. Hepimiz Müslüman'ız ve hepimiz kardeşiz, düşmanlık olmasın" diyerek evladına seslendi.