Tarih: 06.03.2024 14:47

DEM PARTİ ÖNÜNDEKİ EVLAT NÖBETİ DEVAM EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

DEM PARTİ ÖNÜNDEKİ EVLAT NÖBETİ DEVAM EDİYOR

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla DEM Parti Muş İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan aileler, 138 haftadır kararlı bir şekilde devam ettirdikleri evlat nöbetini sürdürüyor.

 

Muş'ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa götürülmesinden Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'ni (DEM Parti) sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı binası önündeki oturma eylemini sürdürdü.

DEM Parti İl Başkanlığı önünde toplanan aileler, "Halk düşmanı parti", "Evlatlarımızı vereceksiniz", "Evlat nöbetindeyiz", "Halkı dolandıran parti", "Anneler direniyor", "Artık yeter yakamızdan düşün" yazılı pankartlar açtı. Her çarşamba parti önünde bir araya gelen anne ve babalar, fotoğraflarını taşıdıkları çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu.

Ellerinden fotoğraflarını düşürmedikleri çocuklarına "teslim ol" çağrısında bulunan anne ve babalar, eylemin yapıldığı yoldan geçen ve yüksek sesle müzik açan DEM Parti'nin seçim aracına tepki gösterdi.

Baba Halit Altun, 12 yıldır evladının hasretini çektiğini söyledi. Çocuğuna teslim olması çağrısında bulunan Altun, şunları kaydetti: "Sizin yaptığınız düşüncesiz bir harekettir. Dön yuvana gel. Onlara uşaklık yapma. PKK ve HDP sizi götürüyor, Amerika'ya asker olarak kullandırıyorlar. Bunun bilincinde ol oğlum. Sizi kandırmışlar, beyninizi yıkamışlar. Gelin yuvanıza dönün, anne ve babanıza yanına gelin. Bu hasreti yeter artık bize çektirdiniz. Cenabı Allah onları kahretsin. 12 yıldır gitmediğim yer kalmadı. Biz sizden (DEM) değiliz."

Anne Şahinaz Özcan da 7 yıldır oğlundan hiç haber alamadığını belirterek, "Oğlum sağ mı ölü mü bilmiyorum? HDP'den ve PKK'nda çocuklarımı istiyorum. 4 yıldır burada eylem yapıyorum, hiç haber alamadım. Oğlum sesimi duyuyorsan gel devlete teslim ol. Devletimiz iyidir" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —