MARDİN 1969 SPOR'DAN HAKEM TEPKİSİ: "MAÇIN SKORUNA ETKİ ETTİLER"
Mardin 1969 Spor, Muşspor ile oynadıkları sezonun ilk maçında hakem kararlarının skora doğrudan etki ettiğini savunarak, "Takımımız adeta sahada katledildi" ifadeleriyle sert tepki gösterdi.
TFF 2. Lig Kırmızı Grup'un ilk haftasında Muşspor'a deplasmanda 1-0 mağlup olan Mardin 1969 Spor, karşılaşmanın hakem yönetimine sert tepki gösterdi. Kulüpten yapılan açıklamada, orta hakem Berkan Çetin ve yan hakem Fatih Yüzbaş'ın kararlarının maçın skoruna doğrudan etki ettiği belirtildi.
Geçtiğimiz Pazar günü Muş Şehir Stadyumu'nda oynanan mücadelede ev sahibi ekip, 5. dakikada Ersel Aslıyüksek'in penaltı golüyle 1-0 galip gelmişti. Mardin temsilcisi ise maçın ardından yayınladığı açıklamada, karşılaşmanın dostane bir atmosferde geçtiğini ancak hakemlerin yönetiminin tüm güzelliklerin önüne geçtiğini vurguladı.
"Dostluk gölgelendi"
Açıklamada, fikstürün belli olmasından bu yana Muş ve Mardin taraftarlarının dostane mesajlar verdiği, Muş'ta gerek kafilenin gerek taraftarların en iyi şekilde ağırlandığı hatırlatılarak, "Maç öncesinde kulüp başkanlarımız tribünleri birlikte selamladı. Ancak liyakatsiz iki hakemin kötü yönetimi, futbolun bütün bu güzelliklerinin önüne geçti" ifadelerine yer verildi.
"Penaltı ve ofsayt kararları oyunu bozdu"
Müsabakanın henüz 6. dakikasında kaleci İsmail Cengiz'e yapılan faulün görmezden gelindiği, ardından futbolcunun omzuna çarpan top sonrası yan hakem müdahalesiyle penaltı kararı çıktığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yan hakem 60 metreden bu kararı nasıl veriyor? Pozisyonun hemen yanında olan orta hakem gözünün önündeki pozisyonda karar veremiyor mu? Bu kararla birlikte oyun planımız olumsuz yönde etkilenmiştir."
Mardin ekibi, karşılaşma boyunca geliştirdikleri atakların da yan hakem tarafından ofsayt gerekçesiyle kesildiğini, verilen ve verilmeyen kararların oyunun dengesini bozduğunu savundu.
"Takımımız adeta sahada katledildi"
Hakem yönetimine yönelik ağır eleştirilerin yer aldığı açıklamada, "Dostluğun konuşulacağı müsabaka hakemlerin art niyetli ve kötü yönetimi yüzünden konuşulmadı. Bu tür liyakatsiz hakemlerin futbolumuzu geri götürdüğünü ligin hemen başında gözlemledik" denildi.
Mardin 1969 Spor Yönetim Kurulu, Türk futbolunun temiz ve adil kalması için her türlü girişimde bulunacaklarını ve sürecin takipçisi olacaklarını vurgularken, misafirperverlikleri için Muşspor camiasına teşekkür etti.