Tarih: 03.08.2018 19:00

MECLİS, SUVARAN KÖY OKULUNUN DURUMUNU GÖRÜŞTÜ

Facebook Twitter Linked-in

İl Genel Meclisi, 2018 yılı yatırım programı Ağustos bayı toplantılarını sürdürüyor. Meclis Geçici Başkanı Asım Çetinkaya başkanlığında oturumu açılan toplantıda 7 gündem maddesi görüşüldü.

Sayfa 1´den devam? Açılış, yoklama ve bir önceki toplantıda alınan kararlara ilişkin tutanak özetlerinin okunması ve onayı ile devam eden toplantıda Muş Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğünün 13.07.2018 tarih ve 6179 sayılı yazıları ile uygun görülen, İlimiz Merkeze bağlı Suvaran Köyünün 2018 yılı İl Özel İdaresi yatırım programı kapsamında bulunan İlkokulun kaç derslik olduğu ve okul binasının ne zaman biteceği ile ilgili gerekli araştırma ve incelemelerin yapılması için meclisi bilgilendirmek üzere Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler İhtisas Komisyonunca hazırlanan raporun okunarak, yeniden görüşülmesi istendi.

?MECLİS ÜYELERİ, KOMİSYON RAPORUNU OY BİRLİĞİYLE UYGUN GÖRDÜ?

Merkez Suvaran İlkokulunun durumuyla ilgili daha önce görevlendirilen Eğitim, Kültür Ve Sosyal Hizmetler İhtisas Komisyon raporunu Komisyon Başkan Yardımcısı Ümit Sakık, açıkladı. Raporu okuyarak meclisi bilgilendiren Sakık, ?İl Genel Meclisinin 06.07.2018 tarih ve 101 sayılı kararına istinaden, İlimiz Merkeze bağlı Suvaran Köyünün 2018 yılı İl Özel İdaresi yatırım programı kapsamında bulunan İlkokulun kaç derslik olduğu ve okul binasının ne zaman biteceği ile ilgili gerekli araştırma ve incelemelerin yapılması için meclisi bilgilendirmek üzere Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler İhtisas Komisyonunca hazırlanan raporda da belirtildiği üzere; Muş İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğünden alınan bilgiler doğrultusunda, Muş Merkeze bağlı Suvaran Köyünde yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim okul binası 8 derslikten oluşmakta ve 2018 yılı içerisinde bitmesi gerekmektedir.

2018 / 2019 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi için okul inşaatı hızla devam etmekte olup, çevre düzenlemesi ve ihata duvarı yapılmakta ancak, okul binasının nüfus artışı da göz önünde bulundurularak İlköğretim ile Ortaöğretim bölümlerinin birbirinden ayrı olarak inşasının planlandığı komisyonumuzca tespit edilmiştir. İl Genel Meclisinin bilgisine sunulmuştur? dedi. Komisyon raporu meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle uygun görüldü.

?HASKÖY´DEKİ TAHSİSİN KABULÜ UYGUN GÖRÜLDÜ?

Toplantının bir diğer gündem maddesi de Muş Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğünün 13.07.2018 tarih ve 6179 sayılı yazıları ile uygun görülen, Muş İli Hasköy İlçesi 3247 nolu parselin kadastro yenileme çalışması nedeniyle alan değişikliği olduğu, 151 ada 2 nolu parsel Maliye Hazinesine adına, 151 ada 3 nolu parsel idaremiz adına kaydedildiği belirtilmiş olup, yapılan kadastro çalışması nedeniyle söz konusu parsel üzerinde yer alan hizmet binası ve lojmanlar idaremiz adına kaydedilen parsele kaydırılmıştır. Bu nedenle kadastro yenileme çalışması sonucu idaremiz adına kayıtlı Muş İli Hasköy İlçesi 151 ada 3 parsel nolu taşınmazın Muş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne tahsisine ilişkin gerekli araştırma ve incelemelerin yapılması ile meclisi bilgilendirmek üzere İmar ve Bayındırlık ile Tarım ve Hayvancılık İhtisas Komisyonlarınca hazırlanan raporun okunarak,  yeniden görüşülmesi oldu. Gündem maddesi üzerine söz hakkı alan İmar Ve Bayındırlık Komisyon Başkanı Ümit Sakık, komisyon raporunu açıkladı.

?İl Genel Meclisinin 06.07.2018 tarih ve 97 sayılı kararına istinaden, Muş İli Hasköy İlçemize ait hizmet binası ve 4 adet lojmanın içinde olduğu 3247 nolu parsel Belediye encümen kararıyla İl Özel İdaresine tahsisi yapılmıştı? diye hatırlatan Sakık, şunları söyledi: ?Ancak 2017 yılında Hasköy İlçesinde kadastro yenileme çalışması sonucu 3247 nolu parselin, İlçe olduğundan beri yapılan hizmet binası ve lojmanın içinde bulunduğu parsellerde kaymadan dolayı değişikliğe uğramıştır. Lojmanların bulunduğu parsel ise 151-3 nolu parsel olarak İl Özel İdaresi adına kayıt yapılmıştır. Hizmet binasının 2017 yılı yatırım programına alınması ve 2018 yılı sonu veya en geç 2019 yılı başında yıkılması gerekmektedir. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Destek Hizmetleri Başkanlığının yaptığı incelemede lojmanların acilen güçlendirilip tamiratının yapılması ve hizmet binası yıkılırken hizmetin yapılacak olan lojmanlardan sağlanmasına karar verilmiştir. Bu nedenle yenilenmeden önce 3247 nolu parselde kalan ancak yenilemeden sonra 151 ada 3 nolu parsel ile İdaremiz adına kaydedilen ve içinde lojmanlarında olduğu ve hizmet binasının sınırında olan parselin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü adına tahsis edilmesi komisyonumuzca da uygun görülmüştür.    

İl Genel Meclisinin bilgisine arz ederiz.? Meclis üyeleri, komisyon raporunu oy birliğiyle uygun gördü.

Toplantı dilek ve temenniler ile diğer toplantı saatinin belirlenmesi ile son buldu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —