Menü Muş Şark Haber
Tarih: 16.07.2018 17:02
MUŞ´TA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİĞİ

MUŞ´TA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Facebook Twitter Linked-in

Muş´ta, hain darbe girişiminin ikinci yıldönümü dolayısıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında etkinlikler düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, Muş´ta çeşitli etkinlikler düzenlendi. Hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde akşam saatlerinde Muş Valiliği önünde toplanan halk, protokol üyeleri ile birlikte belediye meydanına kadar yürüdü. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği program ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Kur´an-i Kerim tilavetiyle devam eden programda protokol konuşmalarına geçildi.

İlk olarak bir konuşma yapan Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, halkı selamlayarak, katılımlarından ötürü teşekkürlerini iletti. Rektör Polat´ın konuşmasının sonrasında konuşan Vali Aziz Yıldırım bir konuşma yaptı.

?15 TEMMUZ GİBİ KARANLIK BİR GECEYİ, AYDINLIK BİR SABAHA ÇIKARTAN ALLAH´A SONSUZ ŞÜKÜRLER OLSUN?

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Vali Aziz Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Öncelikle, 15 Temmuz gibi karanlık bir geceyi, aydınlık bir sabaha çıkartan Allah´a sonsuz şükürler olsun. Önce Mevla´mızın yardımı, sonra da siz değerli kahraman milletimizin gayretleri ile bu hain, bu alçak darbeyi hep birlikte bertaraf ettik. Bir daha böyle bir ihanete kalkışmaya asla cesaretleri olmayacaktır. Darbeler tarihi, 15 Temmuz ile tarihe gömülmüştür. Çünkü vatandaşımız devletine, demokrasisine, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır.

Darbeci hainler ve bu zihniyette olanlar asla aramızda barınamayacaktır. Bu zafer, 81 ilimizde yaşayan kahraman vatandaşlarımızla birlikte, yurt dışında yaşayan kardeşlerimiz ve bütün dünya Müslümanları dualarıyla destek olmuşlardır. Hainlerin ellerinde top, tank, uçak, helikopter ve birçok farklı silahlar vardı. Hainlerin yürekleri kararmış, vicdanları iflas etmiş ve bu aziz vatanın evlatlarına namlularını doğrulmuşlardı. Bizim neyimiz vardı? Elimizde bayrağımız, kalbimizde imanımız. Allaha tevekkülümüz.

15 Temmuz darbe ve işgal girişimini bozguna uğratan aslan yürekli kardeşlerimle ne kadar iftihar etsek azdır. Darbeden sonra aylarca gece sabahlara kadar nöbetler tutan, bir annenin gece kalkıp yavrusunun üstünü örter gibi, gece kalkıp haberlere bakan ?vatanıma bir şey olmuş mu?? tedirginliği ile yaşayan bütün canlara selam olsun. Hain darbede, şehadet şerbetini yudumlamış şehitlerimize rahmetler diliyorum. Kahraman gazilerimize sağlıklı sıhhatli ömürler diliyorum. Darbe direnişine dualarıyla katılan bütün ümmete en derin selam ve sevgilerimi sunuyorum.

 Aynı şekilde Asya´da, Afrika´da, Avrupa´da, dünyanın dört bir yanında dualarıyla, ellerinde pankartlarıyla, gösterileriyle milletimizin yanında yer alan tüm kardeşlerime, en kalbi teşekkürlerimizi sunuyorum.  O gece, yanımızda olan ülkeleri unutmadık. Karşımızda olanları da unutmadık ve unutmayacağız. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz şehitlerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Bununla birlikte artık her yıl 15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Günü´nde kendilerini hassaten yâd edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız. Şehitlerimizin isimlerini caddelerimize, okullarımıza, statlarımıza verip yaşatacağız.

Kıymetli kardeşlerim, bugün coşkuyla, iftiharla söylediğimiz hürriyet marşlarımızın sahibi aziz milletimizdir. 15 Temmuz gecesi sokaklara dökülen kardeşlerimiz içinde, sünni, alevi, kürt, türk, sağcı, solcu, zengin fakir, iktidar, muhalefet yoktu.

Hep birlikte tek yürek vardı. Vatan vardı.

Tıpkı Kurtuluş savaşı gibi. Malazgirt gibi. Çanakkale gibi. Sarıkamış gibi.  Bu darbe girişiminde milletimiz tıpkı bin yıl önce Malazgirt´te olduğu gibi, bu coğrafyaya vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. 

Şimdi daha çok çalışma zamanı, çalışacağız, çok çalışacağız?

?2023 VE 2071 VİZYONLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ?

Gençlerimiz, çocuklarımız daha iyi yetişecek. Onlara terörün ve her türlü sıkıntının bittiği mutlu bir gelecek hazırlayacağız. Peki, art niyetliler de olacak mı? Elbette.

Onlara karşı daima uyanık, hedefe kilitlenmiş bir şekilde duracağız.

Aziz Milletimizi birbirine düşürmek isteyen, zafere leke sürmeye çalışan provokatörlere asla prim vermeyeceğiz. Sizler tanklara, uçaklara, kurşunlara karşı vücudunuzu siper ederek tarih yazdınız. Bu kutlu mücadeleyi sabote etmek isteyenleri de yine basiret ve ferasetinizle alt edeceğinize inanıyorum?  Sözlerime son verirken bir kez daha 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Kahraman Gazilerimize şifalar, sağlık, afiyetler diliyorum. Biz hep birlikte Türkiye´yiz. Saygılarımla.?

Vali Yıldırım´ın konuşmaları sonrasında TRT Sanatçısı Nurullah Akçayır´ın "Türkülerle Milli Birlik" konseriyle devam eden programın ardından, kentteki bütün camilerde sela okundu. Selaların okunmasının ardından program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın konuşmasının izlenilmesiyle sona erdi

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —