ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTISINDA İKİNCİ DÖNEM ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ
2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlamasıyla birlikte gerçekleştirilen öğretmenler kurulu toplantısında, eğitim-öğretim sürecinin işleyişi, okul genelinde yürütülen uygulamalar ve dönem boyunca sürdürülecek çalışmalar ele alındı.
Muş İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından ikinci eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte öğretmenler kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda; eğitim-öğretim sürecinin işleyişi, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yürütülen uygulamalar, öğrencilerin akademik, sosyal ve ahlaki gelişimine yönelik çalışmalar ile dönem boyunca okul genelinde sürdürülecek faaliyetler ele alındı.
2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlamasıyla birlikte Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi'nde Öğretmenler Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Öğretmenler odasında yapılan toplantıya Muş İl Millî Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay da katılım sağladı.
İkinci dönemin eğitim süreci ele alındı
Toplantıda, ikinci dönemde yürütülecek eğitim-öğretim faaliyetleri kapsamlı şekilde değerlendirildi. Derslerin işleniş süreci, eğitimde verimliliğin artırılması ve okul genelinde uygulanacak çalışmalar gündeme alınırken, dönem boyunca izlenecek yol ve uygulamalar üzerinde duruldu.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde değerlendirme
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda okulda sürdürülen uygulamalar toplantının önemli başlıkları arasında yer aldı. Model kapsamında öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve ahlaki yönden çok yönlü bireyler olarak yetiştirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı. Eğitim öğretim sürecinin bu çerçevede planlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
Eğitimde kalite ve okul içi uygulamalar görüşüldü
Toplantıda, eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik yapılacak çalışmalar, rehberlik ve yönlendirme faaliyetleri ile okul genelinde sürdürülen uygulamalar masaya yatırıldı. Öğrenci başarısının artırılmasına yönelik atılacak adımlar, öğretmenler arası iş birliği ve okul iklimini güçlendirecek çalışmalar değerlendirilerek ikinci dönemin işleyişine dair ortak bir yaklaşım oluşturuldu.
Altay'dan öğretmenlere vurgu
İl Millî Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, toplantıda yaptığı değerlendirmede eğitimin temel unsurunun öğretmenler olduğunu ifade etti. Öğretmenlerin emek ve fedakârlıklarının eğitim sürecinin niteliğini doğrudan etkilediğini belirten Altay, öğrencilerin millî ve manevi değerlerle donanmış bireyler olarak yetiştirilmesinde öğretmenlerin üstlendiği sorumluluğun büyük önem taşıdığını dile getirdi.
Altay, ikinci eğitim öğretim döneminin sağlıklı ve verimli bir şekilde sürdürülmesinin önemine dikkat çekerek, tüm öğretmenlere çalışmalarında başarılar diledi.
Görüş ve öneriler alındı
Toplantının son bölümünde öğretmenlerin görüş ve önerileri dinlendi. Eğitim sürecine ilişkin değerlendirmelerin ardından toplantı sona ererken, ikinci dönemde yürütülecek çalışmaların belirlenen hedefler doğrultusunda sürdürüleceği ifade edildi.