Tarih: 27.08.2018 18:09

YAZ KUR´AN KURSU SONA ERDİ

Facebook Twitter Linked-in

 

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığı´nın ?Kur´an ayında Kur´an´la buluşalım´ sloganıyla başlattığı Yaz Kur´an Kursları sona erdi. Yaz Kur´an Kurslarının oldukça verimli geçtiğini belirten İl Müftü Vekili İbrahim Güneş, Merkez ve 5 ilçede açılan Yaz Kur´an Kurslarına 1. ve 2. dönemde toplam 16 bin 036 öğrencinin sisteme kaydının yapıldığını söyledi.

Merkez, Korkut, Hasköy, Bulanık, Varto ve Malazgirt ilçeleri dahil olmak üzere tüm camilerde ve Kur´an kurslarında kurs verdiklerini ifade eden Güneş, kursların Haziran´da başladığını ve güzel bir şekilde devam ettiğini hatırlatarak ?Kurslarda tüm camii görevlilerimiz ve kuran kursu çocuklarımıza ders verdi. 229 kadın öğretici, 590 erkek öğreticisi olmak üzere toplamda 819 öğreticimiz 7 bin 763 kız öğrenci ve 8 bin 363 erkek öğrenci olmak üzere toplamda 16 bin 036 öğrenciye hizmet verdi.

?ÇOCUKLARIMIZ KÖTÜLÜKLERDEN UZAK DURACAK?

Kurslarda sadece Kur´an-ı Kerim´in yanında siyer, namaz ve ahlak eğitiminin de verildiğini kaydeden Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Yaz Kur´an Kursu´na gelen öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz tarafından günde 3 saat Kur´an dersi de aldılar. Öğretmenlerimiz tarafından çocuklarımıza, 2 saat Kur´an-i Kerim, 1 saatte temel dini bilgiler dersi verdiler. Bu temel dini bilgiler de 4 bölümden oluşmaktaydı. Yaz Kur´an Kursu´na gelen öğrencilerimiz, inşallah kurs sona geldiği zaman hem namaz dualarını öğrenecekler, ahlak ile ilgili, güzel ahlak nedir, çirkin ahlak nedir bunları öğrendiler. Çirkin ahlaktan kendilerini uzak tutacaklar. Çocuklarımız inşallah güzel ahlaklarla buluşacaklar. Yaz Kur´an kursuna gelen tüm çocuklarımıza teşekkür ediyoruz?

?KUR´AN-I KERİM İLE TANIŞTIRMAK FIRSATINI VERİYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığı´nın çocukların boş vakitlerinde, okullar tatilken hiç olmasa Kur´an-ı Kerim ile tanıştırmak fırsatını verdiğinin altını çizen Güneş, ?Öğretmenlerimiz, en güzel şekilde onlara güzel ve çirkin ahlakı anlatmaya çalıştı. Kur´an Kurslarımız birer fırsat oldu. Atalarımız; ´ağaç yaş iken eğilir´ demişler. İnşallah bu çocuklarımız böyle küçük yaşta İslam´la, Kur´an´la, Cami ile buluşurlar. Büyüdükleri zamanda inşallah buraları terk etmezler. Diyanet İşleri Başkanlığı, çocuklarımızın boş vakitlerinde, okullar tatilken hiç olmasa Kur´an-ı Kerim ile tanıştırmak fırsatını veriyor. Yaz Kur´an Kurslarında belki Kur´an-ı Kerim´i tam öğrenemeyebilirler ama en azından kurs süresi boyunca namaz dualarını öğrenebilirler, Kur´an-i Kerim´in harflerini tanımış olurlar, Peygamber Efendimizin hayatını, özgeçmişini öğrenmiş olurlar? ifadelerini kullandı.

 ?KIŞ KUR´AN KURSUMUZA DA YOĞUN İLGİ BEKLİYORUZ?

Yaz Kur´an kursuna olan yoğun ilginin Kış Kur´an kursunda da beklediklerini vurgulayan Güneş, ?Bundan sonra inşallah Kış Kur´an Kursu başladığı zamanda, okul ile birlikte yine Kur´an Kurslarımıza başvururlar. Kış Kur´an Kursu´nda da çocuklar yarım gün okula, geriye kalan yarım gün de Kur´an Kursuna gelirler. Bir yıl içerisinde inşallah çocuklarımızın tamamı Kur´an-i Kerim´i öğrenmiş olurlar. Hedefimiz, gayemiz çocuklarımız. Allah´ın kelamını öğrensinler, Peygamber Efendimizin hayatıyla tanışsınlar? şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —