KAYMAKAM ŞAHİN, YOL ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Varto Kaymakamı Tahir Şahin, ilçeye bağlı köylerde yapımı devam eden yol yapım çalışmalarını denetleyerek incelemelerde bulundu

GÜNCEL 24.07.2013 19:10:10
KAYMAKAM ŞAHİN, YOL ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ
Varto’da yapılan yol çalışmaları sıkı bir kontrolden geçiriliyor. İlçe Kaymakamı Tahir Şahin ilçeye bağlı köy yollarında yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek köy sakinlerinin sorunlarını dinledi. Kaymakam Şahin’e Muş İl Özel İdaresi Yol Yapım Şefi Fesih Çakır ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Mühendisi Yunus Yalçın’dan detaylı bilgiler aldı. Kaymakam Şahin, Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) tarafından Aşağı Alagöz, Zorbat, Ocaklı, Aşağı Hacıbey, Yukarı Hacıbey ve Kaygıntaş köyleri grup yollarında devam eden yol yapım çalışmalarını bire bir takip etti.
“100 KİLOMETRE ASFALT YOL ÇALIŞMASI YAPILACAK”
Daha sonra açıklamalarda bulunan Kaymakam Tahir Şahin, bu yollara dökülecek olan malzemeden numuneler aldıklarını belirterek, “Bunları teknik elemanlarımıza incelettik, bazı eksiklikler oldu. Onları tamamlamaya çalışacağız. 2013 yılı yatırım programında Özel İdare Genel Sekreterliği ve KÖYDES projesi kapsamında 2012 yılında kalan ve 2013 yılında yaz sezonunda yapılması planlanan 100 kilometre asfalt yol çalışması yapılacak. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor. Yollarımız gayet güzel ve standartlara uygun bir şekilde yapılmaktadır. Yaz sezonu bitmeden ilçemizin Aşağı Alagöz, Zorbat, Ocaklı, Aşağı Hacıbey, Yukarı Hacıbey ve Kaygıntaş köyleri grup yollarında yapılacak olan 100 kilometrelik kısmının altyapısını tamamladıktan sonra buraya ikinci kat asfaltı da atacağız. Bu yapılacak olan asfalt çalışmaları ile ilçede asfaltsız köy kalmamış olacak. Bundan sonra vatandaşlarımız sorunsuz bir şekilde ulaşımlarını yapacaklar. Ekipler gayet seri bir şekilde çalışmaktadır. Özellikle yaptığımız asfalt yollarda ağır tonajlı araçların geçmesi mecburiyeti olduğundan dolayı da yolların tekrar bozulmaması açısından yol çalışmalarını en uç noktada, yani köy içerisinde ilçeye doğru yapmaya çalışıyoruz. Bu şekilde yapılan yol tahrip olmaz ve ikinci bir masraf daha çıkmaz. Bu belirtilen köylerimizin asfalt yol yapımındaki altyapısını bugün burada yetkili mühendislerimiz inceledi. Yol yapım şefimiz Fesih Çakır, asfalt yol yapım çalışmasının başlaması için buradan ekibe talimat vererek, bu köy yollarımızın asfaltının yapımına başlanmasını sağlayacak. Zorabat Köyü Köprüsü olarak bilinen köprümüzün demir korkuluklarının tahrip olmasından kaynaklı olarak açık bulunan ve kazalara müsait olan bu köprümüzün de korkuluklarının yapılması için yol yapım şube müdürümüze gerekli talimatı verdim. En kısa sürede bu köprümüzün korkulukları da tamamlanmış olacak. Vatandaşlarımız daha refah ve iç açıcı bir yolda ulaşımlarını sağlayacaklar, kendilerine hayırlı ve Uğurlu olsun” dedi.
 

İlginizi Çekebilir

KEÇİ SÜRÜSÜ 4 SAATLİK ZORLU YOLCULUKLA KÖYE ULAŞTIRILDI

KAR YIĞINI EV GİRİŞİNİ KAPATTI, BELEDİYE EKİPLERİ HIZLICA MÜDAHALE ETTİ

230 HAFTADIR AYNI UMUT: MUŞ’TA EVLAT NÖBETİ SÜRÜYOR

MUŞ’TA “NARKO ANNE” PROJESİYLE AİLELERE UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE EĞİTİMİ

TİPİ NEDENİYLE 60 ARAÇ YOLDA KALDI, KURTARMA SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

BEYAZA BÜRÜNEN KÖY YOLLARINDA GAZETECİLER İŞ MAKİNESİNE REHBER OLDU

ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN DİYE KIZILAY’DAN SICACIK DESTEK

YOĞUN KAR MUŞ’TA HAYATI ZORLAŞTIRIYOR: AÇILAN YOLLAR HIZLA YENİDEN KAPANIYOR

MUŞ’TA KARLA MÜCADELE TEYAKKUZU: BAKAN URALOĞLU DETAYLARI PAYLAŞTI

BUĞLAN GEÇİDİ’NDE KAR ESARETİ: KIZILAY VE AFAD YÜZLERCE VATANDAŞA ULAŞTI

  • Perşembe 11.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Cuma 11.4 ° / 2.6 ° false
  • Cumartesi 11 ° / 2.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9