ASYA, ABD´NİN KUDÜS KARARINI KINADI

Belediye Başkanı Feyat Asya, ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanımasına tepki göstererek, alınan kararı şiddetle kınadığını ifade etti.

GÜNCEL 8.12.2017 20:15:12
ASYA, ABD´NİN KUDÜS KARARINI KINADI

Belediye Başkanı Feyat Asya, ABD Başkanı Donald Trump’ın, büyükelçiliği Kudüs’e taşıma kararı ve İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ü tanıması girişimine sert tepki gösterdi. Uluslararası hukuku ve adalet anlayışını ayaklar altına alan bu kararın yanlış olduğunu ve şiddetle kınadığını ifade eden Başkan Asya, Kudüs’ün İslam’ın onuru olmaya devam edeceğini kaydetti.

“YAPTIKLARI PLANLARIN HEPSİ BOŞA ÇIKACAKTIR”

Kudüs’ün İslam şehri ve Müslümanların ilk kıblesi olduğunu anımsatan Başkan Asya, uzun yıllar İslam himayesinde, üç semavi din için barış sembolü huzur ve hoşgörünün başkenti olan bu kutsal mekanın, İsrail’in zulmü karşısında kan ve gözyaşına boğulduğunu söyledi.

Şer güçlerinin ittifak ederek aldığı sorumsuzca kararın dünya barışını tehlikeye atabileceğine dikkat çeken Başkan Asya, “Bu karara imza atanlar, tüm uyarılara karşın Kudüs’ün İslam dünyası için taşıdığı değeri ve buna yürekten bağlanan milyarlarca Müslüman`ı görmezlikten gelmişlerdir. Şer odakları Ortadoğu’yu bir kez daha karanlığa, kan ve gözyaşına mahkum bırakmanın hesaplarını yapmaktadır. Allah’ın izniyle yaptıkları planların hepsi boşa çıkacaktır” dedi.

“İSRAİL’İN FİLİSTİN TOPRAKLARINDA SÜRDÜRDÜĞÜ TERÖRÜ ŞİDDETLE KINIYORUM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ortadoğu ve Kudüs konusundaki istikrarlı duruşunun tüm İslam ülkelerinin örnek alması gerektiğini vurgulayan Başkan Asya, “Her zaman mazlumların yanında zalimlerin karşısında duran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Kudüs konusundaki tavrıyla bir kez daha gönülleri fethetmiştir. Bizler de liderimizin arkasında olmaya devam edeceğiz. Umarım Türkiye’nin bu konudaki dik duruşu diğer İslam ülkeleri tarafından örnek alınır. Ümmetin ortak tepkisinin bu tür hain planları bertaraf edeceğine inanıyorum. Bu vesile ile bir kez daha Kudüs’ün İsrail’in başkenti haline getirilmesi yönündeki politikaları ve İsrail’in Filistin topraklarında sürdürdüğü terörü şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Asya, açıklamasının sonunda Kudüs’e sahip çıkma adına Cuma Namazından sonra belediye meydanını hınca hınç dolduran Muş halkına teşekkür ederek, Müslümanlar, birlik ve beraberlik içinde olduğu sürece karşılarında hiçbir gücün duramayacağını da sözlerine ekledi.

 

İlginizi Çekebilir

ŞİMŞEK’TEN BAYRAMDA BİRLİK VE DAYANIŞMA VURGUSU

MUŞ'UN ÜCRA KÖYLERİNDEKİ BİN ÇOCUĞA BAYRAM SEVİNCİ

VALİ ÇAKIR, "YAŞLILARIMIZ TOPLUMUMUZUN HAFIZASIDIR"

ŞEHİTLER İÇİN DUALAR YÜKSELDİ

AİLELERİN DİRENİŞİ SÜRÜYOR: BAYRAM ÖNCESİ EVLAT ÇAĞRISI

HUSUMET İFTAR MASASINDA SONA ERİYOR: MUŞLU VE VANLILAR EL SIKIŞACAK

MUŞ’TA YENİ DOĞAN OĞLAKLARA ÖZENLİ BAKIM

POLİS MEMURUNUN HEDİYELERİ ENGELLİ GENCİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

KADİR GECESİ’NDE CAMİLER DOLDU, SAKAL-I ŞERİF’E YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ

VEDAŞ ÇALIŞANLARI RAMAZAN SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ

  • Cuma 9.1 ° / 5.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11 ° / 2.2 ° false
  • Pazar 13.2 ° / 2.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17