´´HAKLARIMIZ GASP EDİLİYOR!”

Büro Emekçileri Sendikası Muş İl Temsilcisi Zahit Aktaş, Büro Memur Sen´in yetkili olduğu dönemlerde kazanılmış haklarının gasp edildiğini iddia etti

GÜNCEL 28.03.2013 14:48:32
´´HAKLARIMIZ GASP EDİLİYOR!”
Büro Emekçileri Sendikası Muş İl Temsilcisi Zahit Aktaş, yaptığı basın açıklamasında Büro Memur Sen’i eleştirdi. Aktaş, Büro Memur Sen’in yetkili olduğu dönmelerde kazanılmış haklarının gasp edildiğini iddia etti. Aktaş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sendikamızın Adalet Bakanlığında yetkili olduğu dönemlerde Adalet Bakanlığı ile yapılan Kurum İdari Kurulu Görüşmelerinde yargı çalışanlarına havuz paralarının dağıtılması, iş yoğunluğu nedeniyle sürekli fazla mesai yapan yargı emekçilerine fazla mesai ücretinin ödenmesi ve ulaşım yardımları v.b pek çok kazanımlarımız olmuştu. Bundan sonrada kazanılmış haklarımıza sahip çıkmak ve taleplerimizi elde etmek için mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz.”
YARGI EMEKÇİLERİ YALNIZ DEĞİLDİR!
Bu güne kadar fazla mesai adı altında çalışanlara yapılan ödemeler günün koşullarına uygun hale getirilerek maaşa dâhil edilmesi gerektiğini savunan Aktaş, “Adliyelerdeki iş yükü her geçen gün artmakta iş yüküne paralel olarak, yargı emekçileri çoğu zaman mesai bitiminde ve tatil günlerinde çalışmak zorunda kalmaktadırlar. 2013 yılı bütçesinde fazla çalışma karşılığında ödenen ücretler kaldırılmıştır. Büro Emekçileri Sendikası olarak öncelikli talebimiz çalışanların sırtındaki iş yükünün azaltılarak fazla mesai yapılmasına gerek kalmayacak bir iş düzeninin oluşturulmasıdır. Adliyelerdeki yoğun iş yükü personel eksikliği nedeniyle yargı emekçilerinin mesai bitiminden sonra ve hafta sonları geç saatlere kadar çalışmak zorunda bırakılan çalışma karşılığı ödenen düşük fazla mesai ücretleri bile kaldırılan, ulaşım yardımları gasp edilen yoksulluk sınırının altında bir gelir düzeyinde çalışmaya mahkûm edilen yargı emekçileri Sayın Bakan’dan boş laf değil sorunlarına çözüm bulmasını is istemektedirler. Diğer kamu çalışanlarında olduğu gibi yargı emekçilerinde de emekli olunduğunda maaşlar % 50-60 oranında azalmaktadır. Bu durumda emekliliği hak ettiği halde ekonomik ihtiyaçlarından dolayı çalışmak zorunda kalan binlerce yargı emekçisi bulunmaktadır. Bu sebeple maaş dışında yargı emekçilerine ödenen diğer ücretler emekli aylığına dâhil edilmelidir. Genel olarak kamu çalışanları yoksulluk sınırının altında yaşamaktadır. Konfederasyonumuz tarafından hesaplanan yoksulluk sınırı olan 3.481 TL taban aylık olarak tüm kamu çalışanlarına verilmelidir. Adalet Bakanlığı’nda güvencesiz olarak açlık sınırının altında bir gelir düzeyinde 4-C statüsünde çalıştırılan yargı emekçilerinin iş güvenceleri derhal sağlanmalıdır. 3717 yeniden düzenlenerek keşif ücretleri tek bir havuzda toplanıp, tüm yargı emekçilerine eşit bir şekilde dağıtılmalıdır. Adalet Bakanlığı’nın sosyal tesisleri sınırlı sayıda olduğundan tüm çalışanların ihtiyaçlarını karşılayacak yeterlilikte sosyal tesis açılması için çalışmalar başlatılmalı; özellikle çalışanların önemli bir oranın kadın olduğu bakanlığımızda yeteri kadar kreş açılmalıdır. Son zamanlarda yaygınlaşan adliyelerdeki yemekhanelerin özelleştirilmesi uygulamasına son verilerek, kurum tarafından nitelikli ve parasız yemek hizmeti sağlanmalıdır. Adalet Bakanlığı tarafından 14 Kasım 2012 tarihi itibariyle kaldırılan ulaşım ödeneği yeniden yargı emekçilerine ödenmelidir. Yardımcı hizmetler sınıfında olan Mübaşirlerin genel idari hizmetler sınıfına alınması için ivedilikle yasal düzenleme yapılmalıdır. Son günlerde iktidarın 657 DMK’ da bazı değişikler yapılarak kamu çalışanlarının iş güvencesini kaldırmaya yönelik girişimlerinin olduğunu biliyoruz. Hükümet kamu kurumlarında performans, il içi ve il dışı rotasyon uygulamalardan vazgeçmelidir” diye konuştu.
 

İlginizi Çekebilir

BULANIK’TA TARIMIN YOL HARİTASI SAHADA MASAYA YATIRILDI

GENÇLİK KIŞ KULÜBÜ, MUŞ’TA YARIYIL TATİLİNE RENK KATIYOR

ANNESİNİN MEZARINA GİDEBİLMEK İÇİN TALEP ETTİĞİ SANDALYEYE KAVUŞTU

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ İLE İŞLETME ARASINDA YANDAL İŞ BİRLİĞİ

MAUN AKADEMİSYENİNDEN MATEMATİK EĞİTİMİNDE YAPAY ZEKÂ HAMLESİ

MUŞ’TA EVLAT NÖBETİ 231’İNCİ HAFTADA DEVAM ETTİ

BAŞKAN BARIŞAN’DAN ÖDÜL SİSTEMİNE DİKKAT ÇEKEN MESAJ: “ADALET DUYGUSU ZEDELENMEMELİ”

ARANAN HÜKÜMLÜ JASAT OPERASYONUYLA YAKALANDI

ZORLU HAVA ŞARTLARINA RAĞMEN EKİPLER VATANDAŞ İÇİN SAHADA

MUŞLU AİLELER ARASINDAKİ HUSUMET BURSA’DA BARIŞLA SONA ERDİ

  • Perşembe 8.9 ° / -1.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 9.2 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.5 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9