Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, 40 araç ve ekipman ile birlikte 100 personelin bu yıl karla mücadele hizmeti vereceğini belirterek iklim koşullarına ve mevsim şartlarına göre karla mücadele için iş makinesi hizmeti alacaklarının söyledi
Bu yıl yaklaşık 100 kişilik ekip ve 40 iş makinesiyle karla mücadeleye hazır olduklarını belirten Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, hem merkez hem de 5 ilçede karla mücadele çalışmalarını etkin bir şekilde yürüteceklerini söyledi. 5 ilçede İl Özel İdaresi’nin karla mücadele şantiyesinin olduğunu ifade eden Yentür, karla mücadelede tecrübeli ekiplerle çalıştıklarının kaydetti.
Devletin il Özel İdaresine vermiş olduğu imkânları en üst düzeyde kullandıklarını kaydeden Yentür, “İl Özel İdaresi olarak 2016-2017 kışında yaklaşık 40 tane iş makinesi ile yaklaşık bin 750 km olan yol ağımızın, köy işleri beraber 4 bin 500 km yola çıkıyor. Bunların kar çalışmasını yapacağız. Karla mücadelede Yol ve Ulaşım Müdürlüğümüz yaklaşık yüz kişilik bir ekip ile mücadelemizi yapacağız. Merkezde ve 5 tane ilçemizde kar mücadelemiz etkin bir şekilde yürüyecek. Dört tane ilçemizde şantiyemiz vardır. Kar ve fırtına dindikten sonra çalışmalarımıza başlıyoruz. Acil durumlar olduğu zaman kar ve fırtına durumunda da devam edecektir. Karla mücadelede tecrübeli bir ekibimiz var. Vatandaş kış aylarında sefer durumunda yaşayacağı sıkıntılarını en aza indirmek için valimizin bize talimatı var. Devletimizin imkânlarını en üst düzeyde kullanacağız. Karla mücadele bölgemizde oldukça zordur. Bu anlamda devletimiz İl Özel İdaresi’ne vermiş olduğu imkânları en üst düzeyde kullanıyoruz. Bu hizmetin tamamını kendi iş makinelerimiz ile yapmamız söz konusu değildir. Hizmet alım yolu ile iş makinesi kiralayarak, bu hizmetleri en üst düzeyde vermeye çalışacağız” dedi.
“KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ HALİNDE OLACAĞIZ”
Vali Seddar Yavuz’un talimatı doğrultusunda, ilin en uç noktalarına hizmete ihyacı olan bir kişi dahi olsa oraya da hizmetin götürüleceğini kaydeden Yentür: “Valimiz, ilimizin en uç noktalara hizmete ihtiyacı olan bir kişi dahi olsa oraya hizmet götürülecek talimatı verdi. Çalışmalar esnasında sıkıntı oluşabilecek bir durumda 112 Acil Servis ve AFAD ekipleri ile birlikte hareket edeceğiz. Bölgemizde yüksek yerler sürekli fırtına ve tipi nedeni ile kapanmaktadır. Bu çalışmaları takip etmek için Sayın Valimiz Seddar Yavuz, bir vali yardımcısı görevlendirdi. Biz umut ediyoruz ki, bu kış mevsimini sorunsuz sıkıntısız ve bizden kaynaklı hizmet sorunu yaşamadan atlatmaktır” diye konuştu.