VERGİ HAFTASI KUTLAMALARI HASKÖY´DE SÜRÜYOR

Tüm yurtta olduğu gibi Hasköy´de de kutlanan Vergi haftası, renkli görüntüler oluşturdu. İlçede çeşitli programlar düzenleyen Hasköy Mal Müdürlüğü, kurumlara ziyaretlerini sürdürüyor

GÜNCEL 4.03.2013 11:17:20
VERGİ HAFTASI KUTLAMALARI HASKÖY´DE SÜRÜYOR
Bu yıl 24’üncüsünün kutlandığı Vergi Haftası münasebetiyle, Hasköy Mal Müdürü Vekili Hayriye Bulut ile Mal Müdürlüğü personeli, Kaymakam Bilgihan Bayar’ı makamında ziyaret etti. Hasköy Mal Müdürlüğü heyetini makamında kabul eden Kaymakam Bayar, burada gazetecilere bir açıklama yaparak ülkemizde Vergi’nin önemine değindi. Konuşmasına şunları da ekleyen Kaymakam Bayar, “Askerlik yaparak nasıl ki canımızla vatan borcumuzu yerine getiriyorsak vergi vermekle de malımıza vatanımıza karşı olan görevimizi yerine getiririz. Hepimiz devletten canımızı, malımızı, ırzımızı, namusumuzu, haysiyetimizi, şerefimizi korumasını; şehir ve köylerde huzuru sağlamasını bekleriz. Okullar açmasını, kitaplar basmasını, fabrikalar kurmasını; köprüler, yollar yapmasını, çeşmelerden sular akıtmasını, barajlar kurmasını isteriz. Yoksullar, dullar, yetimler, himayeye muhtaç kimsesiz yaşlı kişiler devletten yardım umarlar. Memurlar çağın şartlarına uygun bir ekonomik seviyeye yükseltilmelerini arzu ederler. İşte devletin bütün bu istekleri zamanında ve yerli yerince yapabilmesi için maddi imkanlara ihtiyacı vardır. Bu da paradır. Para ise ancak vergilerle sağlanır. Hiç kuşkusuz kendi kendisini vergilendiren millet kalkınmasını daha kısa zamanda gerçekleştirir. Devletin gücü zenginliğiyle orantılıdır. O halde herkes vergisini eksiksiz olarak devlete ödemelidir. Vergisini vermeyen, vergi kaçıran bir çeşit hırsızlık yapmış olur ve başkasının hakkına da tecavüz etmiş olur. Vergi kaçırdığı halde devletin hizmetlerinden yararlanarak hayatlarını sürdürenlerin vicdanları kap karadır. Böyleleri uyarılmalıdır, iyi vatandaş örneklerinin çoğaltılmasına çalışılmalıdır”
Verginin ödenmesi ve dikkate alınması için vatandaşlara uyarılarda bulunan Hasköy Mal Müdürü Vekili Hayriye Bulut, Hasköy halkına hitaben yaptığı konuşmada, bir ülkenin gelişmesi ve kalkınmasında en önemli kaynağın vergi olduğunu söyledi. Bulut, "Türkiye`nin bütçesinin yüzde 90`nı vergilerden oluşuyor. Sizin göreviniz, her alışverişinizde ve otobüslere bindiğinizde mutlaka fiş ve bilet almaktır. Bu çok zor bir şey değil. Kayıt dışının ekonomiye çok büyük zararı olduğunu ifade eden Bulut, "Kayıt dışı ekonomi, üzerinden vergi alınmayan gelirdir. Vergilerimiz, yaşlılara, kimsesizlere ve fakirlere bekar olanlara yiyecek ve yatacak yer temini sağlar. Eğer vergi vermez isek; yaşlılarımız, kimsesizlerimiz ve ihtiyaç sahibi ailelerimize devletimiz yardımcı olamaz. O yüzden mükelleflerin vergi ödemesi bir insanlık görevidir. Hepimiz vergimizi vermeliyiz Vergi isteğe bağlı bir şey değildir, zorunluluktur." şeklinde konuştu.
Ziyaret sonunda Mal Müdürü Vekili Hayriye Bulut, Kaymakam Bayar’a plaket ve çiçek takdim etti.

İlginizi Çekebilir

MUŞ’TA BEYAZ ESARET

MUŞ’TA VETERİNER HEKİMLER KIŞ ŞARTLARINA RAĞMEN SAHADA

MUŞ ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI’NDA MEVCUT BAŞKANLA DEVAM

SÖMESTR TATİLİYLE BİRLİKTE KAYAK MERKEZİNDE YOĞUNLUK ARTTI

TRAFİK KİLİTLENDİ, TAKSİCİ ÇOCUĞU KUCAĞINA ALIP HASTANEYE KOŞTU

EKİPLERİN KIRSALDA YOL AÇMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

BULANIK'TAN FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARA UMUT KÖPRÜSÜ: "BİN UMUT TURNASI" PROJESİ GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRDİ

KIZILAY’DAN MİNİK KURSİYERLERE KIŞLIK DESTEK

ASYA AİLESİNİN ACI KAYBI: MENDUH ASYA VEFAT ETTİ

MUŞ-İZMİR ARASINDA DİREKT UÇAK SEFERLERİ BAŞLATILIYOR

  • Pazartesi 5 ° / -3.9 ° Güneşli
  • Salı 7.8 ° / 0.6 ° false
  • Çarşamba 7.4 ° / 3.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9