MAVİ AY DERNEĞİ´NDEN RAMAZAN AYI HAZIRLIĞI

Genel merkezi Muş olan Mavi Ay Sosyal Yardımlaşma Derneği, Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte çalışmalarına sıkı bir şekilde başladı

GÜNCEL 2.05.2017 11:45:41
MAVİ AY DERNEĞİ´NDEN RAMAZAN AYI HAZIRLIĞI

Kısa süre önce kurularak faaliyetlerini sürdüren Mavi Ay Sosyal Yardımlaşma Derneği, Ramazan ayı öncesi hazırlıklarına başladı. Şimdiden Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlar için kolları sıvayan Mavi Ay Sosyal Yardımlaşma Derneği yönetimi, hayırseverlerden destek bekliyor.

Tek amaçlarının hizmet olduğunu ve 2008’de Türkiye’de bir ilki Muş’ta gerçekleştirdiklerini belirten Mavi Ay Sosyal Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erkul, genel merkezi Muş olan Taşeron İşçiler Derneğini kurduklarını söyledi. Kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan taşeron işçilerin olmayan özlük hakları ile ilgili verdikleri mücadeleyi hatırlatan Erkul, Mavi Ay Derneğini ulusallaştırarak 81 ilde şubeleşmeyi planladıklarını söyledi.

Ramazan ayı dolayısıyla şimdiden hazırlıklara başladıklarını ve Muş’ta çok sayıda dar gelirli ailenin olduğunu ifade eden Erkul, “Dernekçilik bir gönül işidir. Mavi Ay Sosyal Yardımlaşma Derneği olarak maddi imkânsızlıklara rağmen dar gelirli ailelere yardım hizmetlerini vermeye devam ediyoruz. Malum Ramazan ayına kısa bir süre kaldı ve bizde bu amaçla hızlı bir şekilde kollarımızı sıvayıp çalışıyoruz. Dar gelirli ailelere fıtre, zekat ve çeşitli yardımlarda bulunak isteyen vatandaşlarımızı ve hayırseverlerimizin 0533 392 0151 nolu telefona ulaşabilirler. Bu konuda gerekli hassasiyeti gösteriyoruz ve yardımların vatandaşlara ulaşmasında da kurduğumuz güzel bir ekiple kontrollü bir şekilde ihtiyaç sahiplerine teslim edilecektir. Biz bu işin hizmetkârlığını yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Şimdiden destekte bulunan tüm hayırsever iş adamı ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

“TEK AMACIMIZ HİZMET”

Tek amaçlarının gerçek muhtaç ailelere ulaşmak olduğunu ifade eden Genel Başkan Erkul, “Daha önce de belirttiğimiz gibi Mayi Ay Genel Merkezi Muş’tur. Bunun için tekrar bazı hususları tekrarlama ve hatırlatmamızda fayda var; biz kimse ile yarış içerisinde değiliz. Sadece sosyal yardımlaşma derneğinin gerçek manada bazı konulara şahit olduğum için bu derneği kurduk. Gerçek manada gerek Valilik gerekse bazı sosyal yardımlaşma adı altında olan sivil toplum kuruluşlarının fakirlere ulaşmadığını tespit ettik. Bundan dolayı da çok etkilendik ve kalkıp sosyal yardımlaşma derneği kurmak istedik ve kurduk. Daha önce Toplumsal Sosyal Yardımlaşma Derneği adı altında kurmak istedik ama sonradan düşündük ki hafızalarda daha iyi lanse edilen Mayi Ay olsun dedik. Mavi Ay Derneğini 30 kişilik bir yönetim ile kurduk” dedi.

“BİZ 81 İLE YAYILMAYI AMAÇLIYORUZ”

Muş’tan başlayarak 81 ile yayılmayı amaçladıklarını ve bunda kararlı olduklarını açıklayan Erkul, sözlerini şöyle sürdürdü: “Resmi olarak 5 asil 5 yedek ile yapıldı ama biz 30 üye ile bunu yaptık. Kurucu üyelerimizle birlikte genel merkez için bu adı araştırdık, işi hızlandırarak genel Mavi Ay derneğinin başka yerde olmadığını tesit ettik. Genel Merkezi Muş olup inşallah önce Muş’tan başlayarak bütün illerde şube başkanlıkları açarak bu işi büyük bir oluşum haline getireceğiz. Tabi ki şuanda yapacağımız yardımlar imkanlar dahilinde olacaktır. Bununla birlikte hayırseverlerin de göndereceği yardımları da şuanda yönetimde kurduğumuz mütevelli heyeti ile gidip yerinde tespit ederek gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.”

“ŞUANDA KENDİ İMKANLARIMIZLA HİZMET VERİYORUZ”

Şuanda imkanlar dahilinde ve hayırseverlerin göndereceği yardımlarla işe başladıklarını kaydeden Erkul, “imkanlar dahilinde dul, yetim, yaşlı, hasta, sokakta kalmış her yaşta insan, yollarda kalmış mülteci, ihtiyaç sahiplerine, dar gelirli ailelere, kimsesizlere, afet, yangın, deprem, sel gibi mağdurlara gıda, kira barınma konut, giyecek, temizlik malzemesi, ev eşyası yardımı, iş bulma, yardımda bulunmak, ve ülkeler arası gönül köprüsü görevi üstlenmek amacıyla Mavi Ay Sosyal Yardımlaşma Derneği ile gönülden çalışacağız” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

HAYATINI KAYBEDEN ÜSTEĞMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

GÜMÜŞTEKİN, “GÖNÜLLÜLÜK, KALPTEN KALBE UZANAN İYİLİĞİN ADIDIR”

GÜVENİLİR GIDA İÇİN DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRDÜRÜLÜYOR

GÖNÜLLERİ ISITAN POLİSE BAŞARI BELGESİ

ESENLİK KÜLLİYESİNDE 8 MİLYON LİRALIK DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

KADINLAR KÂĞIT RÖLYEF KURSUYLA AİLE BÜTÇESİNE KATKI SAĞLIYOR

UMUT KERVANI, MAZLUMA UMUT OLMAYI SÜRDÜRÜYOR

MUŞ’TA AFAD GÖNÜLLÜLÜĞÜ GÜÇLENİYOR: 309 GÖNÜLLÜ DAHA SAHA EĞİTİMİNİ TAMAMLADI

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖYKÜ GÜNLERİ YOĞUN İLGİYLE TAMAMLANDI

BULANIKLI GAZETECİLERDEN EMNİYET MÜDÜRÜ ENGİN ARLI’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

  • Pazar 10.9 ° / 7.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 12.5 ° / 5.3 ° false
  • Salı 12 ° / 4.3 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8