15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN MEVLİT OKUTULDU
Muş’ta, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” çerçevesinde Tuba Camii’nde mevlit okutuldu ardından şehitlik ziyareti programları düzenlendi.
FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde şehit olan 251 kişi için Muş’un Tuba Caminde ikindi namazı öncesi düzenlenen programda, Kur’an-ı Kerim ve mevlit okundu, dua edildi.
Mevlit programının ardından Muş Valisi Avni Çakır, beraberindeki heyetle Merkez Şehitliğinde düzenlenen törene katıldı. Kur’an-ı Kerim’in okunduğu şehitlik ziyaretinde dualar edilerek şehitlerin kabrine karanfil bırakıldı.
Düzenlenen programa, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, AK Parti İl Başkanı Melik Emre, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar eşlik ettiler.
Bulanık'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
Muş'un Bulanık ilçesinde '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri başladı.
Bulanık'ta 15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde şehit kabirleri, şehit ve gazi aileleri ziyaret edildi. İlk olarak şehit öğretmen Sait Korkmaz'ın mezarı ziyaret edildikten sonra Merkez Camisinde mevlit okundu. Program çerçevesinde şehit ve gazi aileleri ziyaretinde İlçe Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu'ya, İlçe Emniyet Müdürü Aytaç Tefek, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Kazım Tüysüz, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Saatçi, Vazife Kahramanları Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Tahsin Öndül, Milli Eğitim Müdürü Yalçın Tunçel, İlçe Müftüsü Abdurahman Gündüz, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri eşlik etti.