15 TEMMUZ’UN RUHU, ŞEHİT YAKINLARIYLA YAŞATILDI
Muş Valisi Avni Çakır ve eşi Bahar Çakır, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen yemekte şehit ve gazi aileleriyle bir araya gelerek vefa ve dayanışma mesajı verdi.
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında Muş Valiliği tarafından düzenlenen anlamlı bir programda, şehit ve gazi aileleri onuruna yemek verildi. Programa Muş Valisi Avni Çakır ve eşi Bahar Çakır’ın yanı sıra, il protokolü, şehit yakınları ve gaziler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Muş’ta faaliyet yürüten şehit ve gazi derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelen Vali Çakır, bu özel buluşmada yaptığı konuşmada 15 Temmuz’un Türkiye’nin bağımsızlık ve demokrasi kararlılığının simgesi olduğunu vurguladı. Şehit ve gazilerin fedakârlığını unutmadıklarını ifade eden Çakır, şu değerlendirmede bulundu: “Bu topraklar, bin yıldır şehitlerin kanıyla yoğrulmuş bir vatandır. 15 Temmuz gecesi gösterilen kahramanlık da bu ruhun bir tezahürüdür. Aziz şehitlerimizin kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimiz, sizler devletimizin baş tacısınız. Sizlere minnet borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Her daim yanınızdayız, kapımız da gönlümüz de sizlere sonuna kadar açıktır.”
Etkinlik boyunca şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenen Vali Çakır ve eşi Bahar Çakır, misafirlerle tek tek sohbet ederek günün anlam ve önemine dair duygu dolu anlar yaşadı. Program, dualar eşliğinde tamamlandı.