ACILI AİLELERİN EVLAT NÖBETİ DEVAM EDİYOR

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Muş İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan aileler, 122 haftadır kararlı bir şekilde devam ettirdikleri evlat nöbetini sürdürüyor.

GÜNCEL 8.11.2023 13:45:00
ACILI AİLELERİN EVLAT NÖBETİ DEVAM EDİYOR

ACILI AİLELERİN EVLAT NÖBETİ DEVAM EDİYOR

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Muş İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan aileler, 122 haftadır kararlı bir şekilde devam ettirdikleri evlat nöbetini sürdürüyor.

 

Muş'ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa götürülmesinden HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı binası önündeki oturma eylemini sürdürdü.

HDP İl Başkanlığı önünde toplanan aileler, "Halk düşmanı parti", "Evlatlarımızı vereceksiniz", "Ha HDP ha PKK", "Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir", "Halkı dolandıran parti", "Anneler direniyor", "Artık yeter yakamızdan düşün" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" yazılı pankartlar açtı.

Her çarşamba parti önünde bir araya gelen anne ve babalar, fotoğraflarını taşıdıkları çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu. Anne Gülbahar Teker, gazetecilere, 4 yıldır Muş ve Diyarbakır HDP İl Başkanlığı binaları önünde eylem yaptıklarını söyledi.

Çocukları HDP ve PKK'dan isteyen Teker, şöyle konuştu: "Bir kişi dağda kalana kadar eylemimi devam ettireceğim. HDP ve PKK'dan korkmuyorum. Çocuklarım gelsin gelmesin ben yine buradayım. Ama dayının kanı elinde kalmasın. Beni duyuyorsan gel teslim ol. Gel PKK'nın yanında kalma."

Baba Halit Altun da Muş ve Diyarbakır'da 4,5 yıldır HDP binalarının önünde eylem yaptıklarını belirtti. Türkiye'nin her yerinde eylem yapmaya hazır olduklarını ifade eden Altun, şunları kaydetti: "12 yıldır HDP ve PKK tarafından çocuklarımız dağa götürülmüş. HDP ve PKK çocuklarımızı bize teslim etmeyene kadar biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Bunu bilsinler sesimizi duysunlar. Sesimizi duymazlıktan gelmesinler. Çocuklarımızı bırakın, elimizi yakamızdan çekin ki kapılarını terk edelim. Yoksa kapılarınız terk etmeyeceğiz. Bunun bilincinde olun. Dünyaya sesleniyorum, çocuklarımızı HDP ve PKK götürmüş. HDP ve PKK çocukları hayvanların peşinde ya da okullardan götürdüler."

Anne Naciye Sönmez Yıldız ise "Oğlum Osman sesimi duyuyorsan gel teslim ol. Kimse sana bir şey diyemez. Herkes gelip teslim oluyor. Bir kız geldi teslim oldu. Sizde gelin. Orada sizin yeriniz yok. Ailenizin yanına gelin. Oğlum için HDP'nin önüne geldim. Çocuktu, okul okuyordu, 15 yaşındaydı. Daha çocuktu, bir bisküvi için ağlıyordu. Oğlum Türkiye'de olsa hemen gelirdi. Ama oğlum zalimin elindedir" dedi.

İlginizi Çekebilir

KILIÇ, MUŞ GENÇLİK MERKEZİ’NDE ATÖLYE ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

MUŞ’TA GENÇLİK İÇİN YENİ DÖNEM PLANI MASAYA YATIRILDI

BURSA’DAKİ MUŞ DERNEKLERİ ORTAK HEDEFLER İÇİN BİR ARAYA GELDİ

BASIN İLAN KURUMU GENEL KURULU’NDAN SEKTÖRE ÇOK YÖNLÜ DESTEK KARARI

MUŞ EMNİYETİ GENÇLERİ SUÇ ÖRGÜTLERİNE KARŞI BİLİNÇLENDİRİYOR

KORKUT’TAKİ TAŞKIN SONRASI TARIM EKİPLERİ SAHADA: HASAR TESPİTİ BAŞLADI

MUŞ’TA ŞEHİRLERARASI OTOBÜSLERE KEMER DENETİMİ

SABAHAT NİNE MUŞ’TAN SONRA SİİRT’TEKİ MEHMETÇİĞİ ISITTI

MUŞ’TA ERİYEN KAR VE SAĞANAK OVAYI SULAR ALTINDA BIRAKTI

MUŞ SPOR İÇİN DAYANIŞMA GECESİ: MUŞLULAR TEK YÜREK OLDU

  • Pazartesi 11.7 ° / 5.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.7 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.KOCAELİSPOR 22 8 8 6 -1 30
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12