ACILI AİLELERİN EVLAT NÖBETİ DEVAM EDİYOR

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla DEM Muş İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan aileler, 149 haftadır kararlı bir şekilde devam ettirdikleri evlat nöbetini sürdürüyor.

GÜNCEL 29.05.2024 13:17:00
ACILI AİLELERİN EVLAT NÖBETİ DEVAM EDİYOR

ACILI AİLELERİN EVLAT NÖBETİ DEVAM EDİYOR

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla DEM Muş İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan aileler, 149 haftadır kararlı bir şekilde devam ettirdikleri evlat nöbetini sürdürüyor.

 

Muş’ta çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, DEM Parti il binası önündeki oturma eylemini kararlılıkla sürdürüyor.

Muş’ta çocuklarını terör örgütü PKK’nın pençesinden kurtarmak isteyen ailelerin DEM Parti il binası önündeki eylemi devam ediyor. Aileler, çocuklarının en kısa sürede güvenli bir şekilde evlerine dönmesini beklerken, toplumun da bu konuda destek olmasını istedi. Çocuklarına kavuşma ümidiyle her hafta çarşamba günü DEM Parti il binası önünde bir araya gelen aileler, "Anneler direniyor" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" pankartları açtı. Anne ve babalar, yıllardır hasretle bekledikleri çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu.

8 yıldır oğlundan haber alamadığını söyleyen baba Ayten Koçhan oğluna teslim olması çağrısında bulunarak, “8 yıldır oğlum gitmiş ve herhangi bir haber alamadım. 3 yıla yakındır eylemimiz sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz. Dağda bir kişi kalana kadar eylemimi devam ettireceğim. Oğlum Ersin sana sesleniyorum. Beni görüyorsan, duyuyorsan evine dön, devlet teslim ol. Analar-babalar artık ağlamasın. Biz artık evlat hasretine dayanamıyoruz. Gel teslim ol. PKK’dan, HDP’den çocuğumu istiyorum. Yılanın başı HDP’dir. Çocuğumuzu versinler, biz artık dayanamıyoruz, gücümüz kalmadı. Biz evladımızın peşindeyiz, başka bir şeyin peşinde değiliz. Ne diye onlara hizmet ediyorsunuz, olanları da görmüyor musunuz? Onlar, İsrail’den de beter, İsrail’in Amerika’nın adamları. Gelin teslim olun ve kendi devletinize hizmet edin.

Anne Şahinaz Özcan ise 7 yıldır oğlundan haber alamadıklarını söyledi. tek gayelerinin evlatlarına kavuşmak olduğunu ifade eden Özcan, “7 yıldır oğlumdan hiçbir haber alamıyorum. Ölü mü sağ mı bilmiyorum. Ben HDP’den PKK’dan oğlumu istiyorum. Oğlum, eğer sesimi duyuyorsan gel devlete teslim ol. Yolunuz yol değil, yeriniz yer değil. Biz de Kürt’üz ama bu Kürtlük davası değil. Kendinize bir yol çizin ve gelin teslim olun. 7 yıldır evlat acısı çekiyorum” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

KIZILAY’DAN KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNE İFTAR VE BAYRAMLIK DESTEĞİ

MUŞ’TA OKÇULUK KURSU SONA ERDİ: 322 KIZ ÖĞRENCİ EĞİTİM ALDI

MUŞLU İŞ İNSANI YILMAZ’DAN BAKAN ÇİFTÇİ’YE ZİYARET

MUŞ’TA İSTİKLÂL MARŞI VE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ İÇİN ORTAK PROGRAM

KOCAELİ’DE MUŞLULAR DERNEĞİ KURULDU, HEMŞEHRİLER İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN BARIŞAN: "İSTİKLÂL MARŞI BİN YILIN ÖZGÜRLÜK DESTANIDIR"

VALİ ÇAKIR’DAN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABUL YIL DÖNÜMÜ MESAJI

TEKNOLOJİ VE SANAT ATÖLYELERİNDE GELECEĞİN GENÇLERİYLE BULUŞMA

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER VE AİLELERİ İÇİN ANLAMLI İFTAR BULUŞMASI

KORKUT'TA İFTAR VE ŞENLİKLE DOLU UNUTULMAZ RAMAZAN GECESİ

  • Pazar 14.9 ° / 3.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.1 ° / 3.1 ° Güneşli
  • Salı 14.9 ° / 4.5 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
9.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17