AİLELERİN DEM PARTİ İL BİNASI ÖNÜNDEKİ EVLAT NÖBETİ SÜRÜYOR

Çocukları için yıllardır mücadele veren aileler, DEM Parti İl Binası önündeki evlat nöbetini bu hafta da sürdürdü. Ellerindeki pankartlarla çocuklarına seslenen aileler, barış sürecinden umutlu olduklarını belirterek “Önce evlatla

GÜNCEL 26.11.2025 14:19:00
AİLELERİN DEM PARTİ İL BİNASI ÖNÜNDEKİ EVLAT NÖBETİ SÜRÜYOR

AİLELERİN DEM PARTİ İL BİNASI ÖNÜNDEKİ EVLAT NÖBETİ SÜRÜYOR

Çocukları için yıllardır mücadele veren aileler, DEM Parti İl Binası önündeki evlat nöbetini bu hafta da sürdürdü. Ellerindeki pankartlarla çocuklarına seslenen aileler, barış sürecinden umutlu olduklarını belirterek “Önce evlatlarımız gelsin” çağrısını yineledi.

 

Muş’ta çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını iddia eden ailelerin DEM Parti İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Her hafta Çarşamba günü olduğu gibi bu hafta da bina önünde toplanan aileler, ellerinde “Artık yeter, yakamızdan düşün” ve “Anneler direniyor” yazılı pankartlarla çocuklarına seslenerek “geri dönün” çağrısı yaptı.

Aileler barış sürecinden umutlu

Eylemlerini kararlılıkla sürdüren aileler, barış sürecinden memnun olduklarını belirtirken en büyük beklentilerinin evlatlarına kavuşmak olduğunu dile getirdi. Aileler, yıllardır süren bekleyişlerine rağmen umutlarını kaybetmediklerini vurguladı.

“Önce çocuklarımız gelsin”

Osman’ın annesi Naciye Sönmez Yıldız, yaptığı açıklamada barış sürecini desteklediklerini ifade ederek şu sözlerle oğluna seslendi: “Biz de nasıl Cumhurbaşkanımız ‘Terörsüz Türkiye’ diyorsa, biz de barış olsun istiyoruz. Biz çocuklarımızı istiyoruz. Selahaddin Demirtaş çıkıyor da niye bizim çocuklarımız gelmiyor? Önce çocuklarımız gelsin. Biz de çocuklarımızı istiyoruz. Çocuklarımız her neredeyse, sesimizi duyuyorlarsa dönsünler. Gelin teslim olun oğlum. Her şey güzel olmuş. Herkes anne babasına geliyor. Sakıncalı hiçbir sorun yok oğlum. Çıkın gelin.”

“Bu işin bir sonu yok, dön gel oğlum”

Ersin Koçhan’ın babası Alaaddin Koçhan da oğlu için yaptığı çağrıda, barış sürecinden beklentilerinin büyük olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Ersin oğlumu Bursa’dan götürdüler. Barış süreci başladı. Bu süreçten çok beklentimiz var. Daima bekliyoruz. Bu işte emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu işi bir an önce bitirip evlatlarımıza kavuşmak istiyoruz. Ersin oğlum, her neredeysen, eğer sesimi duyuyorsan çık gel. Beklemenin bir anlamı yok. Bu işin bir sonu yok. Nelerin peşinde olduğunu anlayamıyorsun, bilemiyorsun ki… Nerededir, ne yapacaksın? Çık, dön gel.”

İlginizi Çekebilir

MAUN VE TİRAN POLİTEKNİK ÜNİVERSİTESİNDEN AKADEMİK İŞ BİRLİĞİ

MAUN İİBF’DE MEZUN VE ÖĞRENCİLER İÇİN “PİLAV GÜNÜ” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ’NDE “İRAN TARİHİ VE KÜLTÜREL GÖRÜNÜM” SEMİNERİ DÜZENLENDİ

MAUN’LU PROF. DR. EKİNCİ, AY’IN PARLAK KRATERİNİN SIRLARINI ÇÖZDÜ

AİLELERİN DEM PARTİ İL BİNASI ÖNÜNDEKİ EVLAT NÖBETİ SÜRÜYOR

ŞİDDETE KARŞI STANTLAR AÇILDI, FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

EĞİTİM FAKÜLTESİNDE DEKANLIK DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MUŞ’TA TRAFİĞE KAYITLI ARAÇ SAYISI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

HAK-İŞ, KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI DAYANIŞMA ÇAĞRISI YAPTI

GÜLBEY GÜMÜŞTEKİN TÜRK KIZILAY MUŞ İL BAŞKANLIĞINA ATANDI

  • Çarşamba 12.8 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 14.9 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 15.3 ° / 10 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 13 10 1 2 20 32
2.FENERBAHÇE A.Ş. 13 9 0 4 18 31
3.TRABZONSPOR A.Ş. 13 8 1 4 11 28
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 13 6 1 6 7 24
5.GÖZTEPE A.Ş. 13 6 2 5 9 23
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 13 6 3 4 0 22
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 13 6 4 3 5 21
8.CORENDON ALANYASPOR 13 3 4 6 -1 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 13 4 6 3 -2 15
10.KOCAELİSPOR 13 4 6 3 -4 15
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 13 3 5 5 -5 14
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 13 4 7 2 -10 14
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 13 3 6 4 1 13
14.KASIMPAŞA A.Ş. 13 3 6 4 -5 13
15.GENÇLERBİRLİĞİ 13 3 8 2 -6 11
16.İKAS EYÜPSPOR 13 2 8 3 -9 9
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 13 1 6 6 -18 9
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 13 2 9 2 -11 8