AK KADINLAR, KADINA YÖNELİK ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİ

AK Parti Muş İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslararası Dayanışma Günü etkinliği düzenlendi. Etkinlikte kadına yönelik şiddet adı altında seminer verildi.

GÜNCEL 26.11.2018 18:30:58
AK KADINLAR, KADINA YÖNELİK ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİ

 

 

AK Parti Muş İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslararası Dayanışma Günü etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe Muş Ak Parti Kadın kolları Teşkilat Başkanı Ecz. Sevil Polat ve teşkilat üyeleri ile birlikte çok sayıda kadın katıldı.

Kadınların şiddete karşı korunmasının ve yasalarla güvence altına alınmasının oldukça önemli olduğunu belirten Muş Ak Parti Kadın kolları Teşkilat Başkanı Ecz. Sevil Polat, hükümetin bu anlamda güzel çalışmalarının olduğunu söyledi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Teşkilat Başkanı Polat, ?Muş Ak Parti Kadın Kolları olarak ?25 Kasım Kadına yönelik şiddete karşı uluslar arası mücadele ve dayanışma günü? kapsamında hazırlamış olduğumuz etkinliğe hepiniz hoş geldiniz.

Ülkemizde 2008 yılından beri 25 Kasım-10 Aralık günleri arasında kadına yönelik şiddete dikkat çekmek üzere çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.

2014 yılında yapılan bir ankete göre yaşamının herhangi bir döneminde şiddete maruz kalan kadın oranı %36´dır ve bu oran gün geçtikçe artmaktadır. Kadına yönelik şiddet dünyanın her yerinde aynı biçimde tezahür ediyor ve aile içi şiddet ne yazık ki hala en yaygın şiddet biçimi olmaya devam ediyor. AK kadınlar olarak kadına yönelik şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğunu dün olduğu gibi bugün de dile getirmekten vazgeçmiyor, ekonomik ya da kültürel hiçbir gerekçenin ardına sığınılmasına müsaade etmeden kadına yönelik şiddete karşı turuncu çizgimizi çiziyoruz. ?İnsana merhamet etmeyene Allah da merhamet etmez´. Hiçbir ayrım belirtmeksizin yaşam biçimi olarak tüm insanlığa karşı kötü muameleyi bizlere men eden dinimizin, kadına ve kız çocuklarına uygulanacak kötü muameleyi de kabul etmesi mümkün değildir.  Biz şiddetin her türlüsüne ve bütün canlılara uygulanmasına karşıyız. Ak Parti Kadın Kolları olarak Türkiye çapında farkındalık oluşturmak adına çeşitli etkinlikler düzenlemiş bulunmaktayız? dedi.

Ülkemizde ve dünyada kadınlar, yıllardır süren mücadeleler ile kadına ve aslında insana yakışır, hak ve adalet talepleriyle oldukça büyük kazanımlar elde etmişlerdir? diye ifade eden Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Ülkemiz, bu anlamda kadınların yaşadığı sorunlarla ilgili çeşitli hukuki düzenlemelerle yıllardır kadınların yanında olarak, güçlenme ve kendilerini gerçekleştirme süreçlerine katkı sağlamıştır. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak adına hem uluslararası düzeyde kabul edilen anlaşmalara imza atmış hem de kendi mevzuatında köklü değişiklikler yapmıştır. İş Yasasından, Ceza Yasasına kadar kadını örseleyen birçok unsur mevzuattan çıkartılmıştır. AK Parti döneminde, Türkiye´de ilk kez 6284 sayılı ?Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi? yasası Meclis´te kabul edilmiştir. Üstelik, ülkemiz İstanbul Sözleşmesine çekincesiz imza koyan ve parlamentosundan geçiren ilk ülke olmuştur.?

?ŞİDDETE KARŞI TURUNCU ÇİZGİMİZİ ÇEKİYORUZ?

Kadınların haklarının birer insan hakkı olduğunu ve insan haklarının herkes için önce ailede başladığını belirten Polat, ?Kadına yönelik şiddet, dünyanın her yerinde aynı biçimde tezahür ediyor ve aile içi şiddet ne yazık ki hala en yaygın şiddet biçimi olmaya devam ediyor. AK Kadınlar olarak, kadına yönelik şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğunu dün olduğu gibi bugün de dile getirmekten vazgeçmiyor, ekonomik ya da kültürel hiçbir gerekçenin ardına sığınılmasına müsaade etmeden kadına yönelik her türlü şiddete karşı turuncu çizgimizi çekiyoruz? dedi.

Öksüzoğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ?Kadınlara karşı ayrımcılık, ırkçılıktan beterdir? anlayışıyla gösterdiği özveriyi, kadına yönelik şiddetin ortadan kalkması için hep birlikte, bilhassa da erkeklerin göstermesi gerektiğini söyledi.

Her zaman kadınların yanında olan herkese teşekkür eden Teşkilat Başkanı Polat, ?Bu etkinlikte emeği geçen tüm Kadın Kolları teşkilatıma, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın Abdulbari Aksoy beyefendiye, Sosyolog sayın Nupel Azizoğlu Palabıyık hanımefendiye ve Konuk evleri Müdüresi Sayın Semra Şensoy hanımefendiye ve aramızda bulunamayan Kadın Kolları İl Başkanımız Sayın Elif Gezen ve tüm kadınlarımıza teşekkür ediyoruz? şeklinde konuştu.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

JANDARMADAN ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ SEMİNERİ

TÜBİTAK DESTEKLİ YAPAY ZEKA EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

GELECEĞİN SPORCULARI İÇİN YETENEK TARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

RAMAZAN SOFRALARI İÇİN MUŞ TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ DENETİMDE

1.800 RAKIMLI KÖYDE HAYAT DURDU: EVLER KARA GÖMÜLDÜ

BURSA MUŞ İLDER’İN GELENEKSEL İFTAR PROGRAMINA YOĞUN KATILIM

VALİ ÇAKIR: “BASIN, KAMU İLE TOPLUM ARASINDA KÖPRÜDÜR”

MUŞ VAKFI, DİYARBAKIR’DA BURSİYER ÖĞRENCİLERLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

VARTO MYO’DA “IBAN KİRALAMA” SEMİNERİ: HUKUKİ VE ÖNLEYİCİ BİLGİLER PAYLAŞILDI

ABD’DEN MUŞ VE BÖLGE İLLERİ İÇİN SEYAHAT UYARISI

  • Salı 15.4 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 14.7 ° / 3.5 ° Güneşli
  • Perşembe 15.7 ° / 3.8 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13