AKSOY´DAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARI MESAJI

Muş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulbari Aksoy, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak çocukların gününü kutladı.

GÜNCEL 19.11.2019 17:53:45
AKSOY´DAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARI MESAJI

Muş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulbari Aksoy, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü´nü kutladı.

Çocuk haklarına dikkat çeken Müdür Aksoy, ?Çocuk Haklarına Dair Sözleşme, tarihte en geniş kabul gören insan hakları belgesidir. 20 Kasım 1989 tarihinde onaylanan bu sözleşme sayesinde artık çocukların hakları yasalarca da tanınıyor. 20 Kasım günü tüm dünyada Çocuk Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Türkiye, Çocuk Haklarına Dair Sözleşme´yi 1990 yılında imzalamıştır. Çocuk Haklarına Dair Sözleşme, nerede doğduklarına, kim olduklarına; cinsiyetlerine, dinlerine ya da sosyal kökenlerine bakılmaksızın çocuğun yararının gözetilmesi, yaşama ve gelişme, katılımın sağlanmasıdır. Bugün dünyadaki savaşlar milyonlarca çocuk için gündelik hayatın bir parçası haline gelmiştir. Bazılarına başka bir yaşam tarzı tanımamış, bazılarının dünyası da savaşların ortaya çıkışıyla alt üst olmuştur. Bu etkilerin sonucunda sayısız çocuk ölmüş, birçoğu da sakat veya öksüz kalmıştır. Birçokları aç kalmış veya açlıktan ölmüştür. Milyonlarcası sevdiklerinden ayrılarak mülteci ya da yerinden-yurdundan edilmiş olarak, yollara dökülmeye zorlanmıştır. Çoğu; şiddet, korku ve zorluk dolu ortamda travma içinde yaşamaktadır. Oysa Çocuk Haklarına Dair Sözleşmede: Çocukların yaşama hakkı; eksiksiz biçimde gelişme hakkı; zararlı etkilerden, istismar ve sömürüden korunma hakkı; aile, kültür ve sosyal yaşama eksiksiz katılma haklarıdır? dedi.

?BİR ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN, ÇOCUK ÇOK ÖNEMLİDİR. GELECEKTE BÜYÜYECEK OLAN BU ÇOCUK, VATANINA HİZMET EDECEKTİR?

 ?Çocuğun kişiliğinin tam ve uyumlu olarak gelişebilmesi için mutluluk, sevgi ve anlayış havasının içindeki bir aile ortamında yetişmesi gereklidir? diye kaydeden Müdür Aksoy, şunları söyledi: ?Ayrıca çocuğun toplumda bireysel bir yaşantı sürdürebilmesi için her yönüyle hazırlanmasının ve özellikle barış, değerbilirlik, hoşgörü, özgürlük, eşitlik, dayanışma ve kardeşlik ruhuyla yetiştirilmesi biz büyüklerin (Ana-baba) görevidir. Ana babanın yeterli olmadığı durumlarda bu görev çocuğun birinci derece yakın akrabalarına ve devlete düşer. Uyumsuz çocukların iyileştirilmeleri, yaşama zorluğu çeken çocukların kurtarılmaları, durumlarına uygun bir meslek için kendi yaşamlarını kazanacak derecede başarılı ve güçlü yetiştirilmeleri ana baba ile birlikte devletin ve bu amaçla kurulmuş sivil toplum kuruluşlarında görevidir. Çocukların erişkinlerden farklı fiziksel, fizyolojik, davranış ve psikolojik özellikleri olduğu, sürekli büyüme ve gelişme gösterdiği bilincinin yerleşmesi, çocukların bakımının bir toplum sorunu olduğu ve bilimsel yaklaşımlarla herkesin bu sorumluluğu yüklenmesi gerektiği düşüncesindeyim. Sağlığını ve eğitimini tehlikeye sokacak; fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişmesini engelleyecek bir işe girmeye zorlanmamasını gerektirmektedir. Bir ülkenin geleceği için, çocuk çok önemlidir. Gelecekte büyüyecek olan bu çocuk, vatanına hizmet edecektir. Ailesine yardımda bulunacaktır. Bunun için, çocukların sağlıklı büyümeleri ve eğitilmeleri gerekir. Ahlaklı, dürüst, vatansever olarak yetiştirilen çocuklar, ailelerin ve vatanları için bir teminattır. Biz Muş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak Çocuk hakları konusunda üzerimize düşen görev yapıp, ilimizdeki her çocuğun güzel bir çocukluk yaşaması hedefiyle çaba harcıyoruz. Onların hakları konusunda farkındalıklarını artırıyor ve onları bilgilendiriyoruz çünkü biz daha iyi bir geleceğin ancak haklarının farkında bilgili, birikimli ve öz güveni yüksek çocuklar yetiştirmekle mümkün olduğuna inanıyoruz. Her yıl Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün koordinesinde Ankara ilinde TBMM de Çocuk Hakları günü 81 il den çocuk Hakları İl Komitesi üyesi olan çocuklarımızdan bir erkek bir kız çocuğun katılımı ile kutlanmaktadır. Çocuklarımıza sağlıklı günler, yaşamlarında ise başarılar dileyerek, hepsinin gününü kutluyorum.?

İlginizi Çekebilir

KAFES AVCILIĞI YAPAN ŞAHIS SUÇÜSTÜ YAKALANDI: 20 BİN TL CEZA KESİLDİ

MUŞ’TA SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA ETKİLİ OLACAK

BAŞKAN ASAN’DAN SÜRÜCÜLERE KIŞ LASTİĞİ UYARISI: 15 KASIM’I BEKLEMEYİN

VALİ ÇAKIR’DAN HAVA MEYDAN KOMUTANLIĞI’NA TAZİYE ZİYARETİ

VALİ ÇAKIR YÜCETEPE KÖYÜ’NDE MUHTAR VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ’NE TÜBİTAK 2237-A PROJE DESTEĞİ

REKTÖR ALİCAN, AHLAT’TA GENÇLERLE FETİH RUHU ÜZERİNE BULUŞTU

EVLAT NÖBETİNDE 221 HAFTA GERİDE KALDI AMA UMUT BİTMEDİ

ADAKSU JANDARMA KARAKOLU 12 YIL SONRA YENİDEN HİZMETTE

BULANIK'TA 3 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

  • Cuma 15.6 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 15.1 ° / 5.5 ° false
  • Pazar 17.2 ° / 6.7 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7