Tarih: 29.12.2023 12:23

“ART EMPATİ” SERGİSİ SANATSEVERLERDEN TAM NOT ALDI

Facebook Twitter Linked-in

“ART EMPATİ” SERGİSİ SANATSEVERLERDEN TAM NOT ALDI

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları ve Grafik Tasarım bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan, Konsept ve içerik bakımından Muş’ta ilk defa yapılan “Art Empati” isimli sergi sanatseverlerden tam not aldı.

 

Muş’ta tarih, coğrafya, tarım ve hayvancılık alanında yapmış olduğu çalışmalarla adından söz ettiren Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) bunların yanında ayrıca sanat alanında da gerçekleştirdiği çalışmalarla da ön plana çıkmaya başladı. Bu kapsamda Konsept ve içerik bakımından Muş’ta ilk defa bir sanat sergisi düzenledi.

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda düzenlenen serginin açılışını Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican gerçekleştirdi. Sergide, toplumsal olaylara, savaşlara, çevre ve sağlık problemlerine, insan psikolojisinin gizemlerine ışık tutacak şekilde 23 öğrenci tarafından hazırlanan 17 eser sanatseverlerin beğenisini kazandı. Sanatseverler tarafından ilgiyle incelenen eserler tam not almayı başardı.

REKTÖR ALİCAN: “SANATSAL FAALİYETLERİ DESTEKLİYORUZ”

Düzenlenen serginin açılışını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican, burada

 yapmış olduğu konuşmasında Muş’un hem tarihsel, hem kültürel birikimini, hem de otantik niteliklerini bir biçimde hem kalıcı hale getirmek hem de ulusal ve uluslararası düzeyde gösterilere dönüştürmek için sanatı desteklediklerini belirterek şunları söyledi: “Sanat faaliyeti, insanın varoluşa çok güçlü bir menfez açmasıdır. Özellikle biz bilim ve teknolojiyi çok fazla konuşuyoruz ama aslında bilim ve teknolojiden çok daha kalıcı, insan üzerinde çok daha fazla etkili ve insanın var oluşunu çok daha kalıcı bir biçimde evrene nakşeden edimlerin en başında sanat geliyor. Bu bakımdan sanatı çok önemsememiz lazım ve biz de elimizden geldiğince bunu yapmaya çalışıyoruz. Muş Alparslan Üniversitesi’nde göreve geldiğimiz günden beri her zaman burayı kültür ve sanat merkezi haline getireceğimizi söyledik. Çünkü bilim ve teknoloji her zaman her yerde zaten peşinden koştuğumuz, takip ettiğimiz bir kazanım. Bunu zaten yapıyoruz, bununla alakalı bir problem yok fakat özellikle Muş’un, Doğu Anadolu Bölgesi’nin ve yaşadığımız bu coğrafyanın hem tarihsel, hem kültürel birikimini, hem de otantik niteliklerini bir biçimde hem kalıcı hale getirmek hem de ulusal ve uluslararası düzeyde gösterilere dönüştürmek için sanatsal faaliyetleri destekliyoruz.” Dedi.

ÖZNÜLÜER, “SANATIN EN GENÇ YÖNÜNÜ SİZ SANATSEVERLERİN BEĞENİSİNE SUNMANIN HEYECANINI YAŞAMAKTAYIZ”

Düzenlenen serginin Küratörü Öğr. Gör. Abdulkadir Öznülüer ise serginin açılış konuşmasında Muş’ta ilk kez düzenlenen çağdaş sanat uygulamaları sergisiyle sanatın en genç yönünü sanatseverlerin beğenisine sunmanın heyecanını yaşadıklarına vurgu yaparak şunları söyledi: “Bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz ve öğrencilerimizin yaklaşık 13 haftalık çalışmalarından oluşan Art empati Çağdaş Sanat Uygulamaları Sergisi’ne hepiniz hoş geldiniz.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü ve Grafik Tasarım Bölümü

 ile üniversitemizin Kültür Sanat Uygulamaları ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda küratörlüğü tarafımca yapılan sergimizde adı geçen bölümlerimizin 23 öğrencisi 17 sanat eserini siz kıymetli katılımcıların beğenisine sunmaktayız. Alışılmış geleneksel sanat yöntemleri ve malzemelerinin dışında günümüz sanat yöntemleri ile malzemelerinin ve sanatın güncel varyasyonlarının ifade biçimleriyle beğenilerinize ve eleştirilerinize sunulmuş olan bu eserler sanatın kavramsal yönü ile toplumsal olaylara, savaşlara, çevre ve sağlık problemlerine, insan psikolojisinin gizemlerine ışık tutacak şekilde öğrencilerimiz çalışmalarını izleyicilerine ifade etmektedir. Konsept ve içerik bakımından bölgemizde benzerlerine sıkça rastladığımız fakat Muş’ta ilk kez düzenlenen çağdaş sanat uygulamaları sergisiyle sanatın en genç yönünü siz sanatseverlerin beğenisine sunmanın heyecanını yaşamaktayız.” Dedi.

Özlünüler konuşmasının devamında Çağdaş Sanat ile ilgili bilgi vererek şunları dile getirdi: “Çağdaş sanat terimi ilk defa, modern sanatın yerini daha farklı radikal, alışılmadık ve geleneksel olanla bağını koparmış, sanat türünü tanımlamak için 1930’lardan beri kullanılmaktadır. Bu tarihten beri gelişip sürekli evrilen sanatsal ifade biçimlerinin her zaman ileriye doğru akışını temsil eden çağdaş sanat, günümüze kadar farklı ve çeşitlidir ki tamamını takip edip sınıflandırmak neredeyse mümkün değildir. Geldiğimiz bu noktada bugünün sanatçısı kendini sınırlamadan herhangi bir yöntem ve malzemeyle ifade edebilir, hissettiklerini aktarabilir ve kendini, duygularını, düşüncelerini izleyiciye aktarabilir.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —