BULANIK’TAKİ KÖY YOLLARINDAKİ HEYELAN VE ULAŞIM SORUNU TBMM GÜNDEMİNDE

DEM Parti Milletvekili Sümeyye Boz, Bulanık ilçesine bağlı yedi köyde devam eden heyelan ve toprak kaymaları nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarını TBMM’ye taşıdı. Boz, bölgede eğitim ve geçim kaynaklarının olumsuz etkilendiğini

SİYASET 12.06.2025 18:53:00
BULANIK’TAKİ KÖY YOLLARINDAKİ HEYELAN VE ULAŞIM SORUNU TBMM GÜNDEMİNDE

BULANIK’TAKİ KÖY YOLLARINDAKİ HEYELAN VE ULAŞIM SORUNU TBMM GÜNDEMİNDE

DEM Parti Milletvekili Sümeyye Boz, Bulanık ilçesine bağlı yedi köyde devam eden heyelan ve toprak kaymaları nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarını TBMM’ye taşıdı. Boz, bölgede eğitim ve geçim kaynaklarının olumsuz etkilendiğini belirterek İçişleri Bakanı’ndan kapsamlı yanıt istedi.

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Muş Milletvekili Sümeyye Boz, Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Samanyolu, Değirmensuyu, Karacaören, Altınoluk, Şehitveren, Akçakaynak ve Eskiyol köylerinde 27 Mart 2024’ten beri devam eden heyelan ve toprak kaymaları nedeniyle köy yollarının büyük ölçüde ulaşıma kapandığını ve köy sakinlerinin ciddi mağduriyet yaşadığını TBMM gündemine taşıdı. Boz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan konuyla ilgili yazılı açıklama talep etti.

Milletvekili Boz, önergesinde özellikle killi zemin nedeniyle sık sık çökmeler yaşanan bu yolların, bu kez hiç müdahale edilmemesi sonucu kalıcı sorun haline geldiğine vurgu yaptı. “Yolların çökmesi sadece geçici bir doğa olayı değildir; bölgede yaşayanlar eğitim, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere temel haklardan mahrum kalmaktadır” diyen Boz, taşımalı eğitim kapsamında okula ulaşamayan çocukların mağduriyetine dikkat çekti. Velilerin önerilen geçici çözümlerin çocukların güvenliği açısından uygun olmadığını ifade ettiklerini belirten Boz, köylülerin defalarca yetkililere başvurduğu halde kalıcı bir çözüm üretilmediğini kaydetti.

Bölge halkının temel geçim kaynaklarından biri olan tarım ve hayvancılığın da ulaşıma kapalı yollar nedeniyle sekteye uğradığına dikkat çeken Boz, “Tarım arazilerine gübre ve malzeme taşınamamakta, planlanan ekimler yapılamamaktadır. Bu durum hem bireysel hem de bölgesel kalkınmayı tehdit etmektedir” ifadelerini kullandı.

Önergesinde İçişleri Bakanlığı’na, yaşanan toprak kaymaları ve yol çöküntülerinden haberdar olup olmadığı, bölgedeki eğitim ve ulaşım sorunlarına yönelik ne tür çözümler geliştirdiği soran Boz, ayrıca zemin yapısının teknik olarak incelenip incelenmediğini ve kalıcı altyapı çalışmalarının planlanıp planlanmadığını da sordu. Milletvekili, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin aksamasından kaynaklanan ekonomik zararların telafisi için herhangi bir destek programı olup olmadığını ve köy yollarının onarımı ya da yeniden yapımı konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürütülüp yürütülmediğini de İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasını talep etti.

Bunun yanı sıra, afet sonrası müdahale ve kırsal bölgelere hizmet erişimi konusunda Bakanlığın bir kriz yönetimi planı olup olmadığı ve bu olayda böyle bir planın devreye sokulup sokulmadığı da soru önergesinde yer aldı.

İlginizi Çekebilir

TBMM BAŞKANLIK DİVANI VE KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ: MUŞ MİLLETVEKİLLERİ GÖREV ALDI

BULANIK’TAKİ KÖY YOLLARINDAKİ HEYELAN VE ULAŞIM SORUNU TBMM GÜNDEMİNDE

MİLLETVEKİLİ ŞİMŞEK’TEN MUŞ ÇIKARMASI

BEKİN, “MUŞ OVASI ÜRETİMDEN KOPUYOR”

YENİDEN REFAH’TAN EKONOMİK GİDİŞATA TEPKİ

HÜDA PAR’DAN GAZETEMİZE ZİYARET

SUNGU BELEDİYE BAŞKANI, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

HÜDA PAR’DAN “AİLEYİ KORUMA” KANUN TEKLİFİ AÇIKLAMASI

DEM PARTİ’DEN MUŞ TSO’YA ZİYARET

TUNCER BAKIRHAN’IN MUŞ’TAKİ SÖZLERİNE TEPKİ BÜYÜYOR

  • Pazar 28.2 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.1 ° / 10 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2