Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muş İl Başkanı Ferhat Üzel, Milli ekonomiyi hedef alan tüm saldırılara karşı ekonomi yönetiminin sonuna kadar arkasında olmalıyız. Bu ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz. Dik ve kararlı duruşumuzdan ödün vermeyeceğiz. Türkiye´nin en geniş tabanlı sermaye kuruluşu olarak MÜSİAD´ın bu mücadelede üzerine düşen her türlü görevi üstlenmeye hazır olduğunu belirtmek istiyoru" dedi.
Üzel," Devletimiz şuan saldırı altında. Ekonomimiz çökertilmeye çalışılıyor. 15 Temmuz´da bedenlerini ortaya koyan bir millet üzerinde çeşitli yollarla oyunlar oynanmaya devam ediliyor. Türkiye´ye yapılan darbe girişimi ve provokasyonların ardından ekonominin üzerinde oynanan dolar oyununa karşı bu ekonomik oyunları en ağır şekilde kınıyoruz. ABD defalarca deneyip de başaramadığı Türkiye´yi işgal planını bu kez de ekonomik terör girişimi üzerinden devreye soktu. Gezi olayları´n da halkı kışkırtarak sokağa dökmeye çalışan, 15 Temmuz´da ise FETÖ´yü kullanarak Türkiye´yi ele geçirmeye çalışan ABD, bu kez de dolar üzerinden spekülatif hareketlerle diz çöktürmeye çalışıyor. Türkiye´ye son 15 yılda hiçbir anda diz çöktüremeyen üst akıl tankla uçakla yapamadığını ekonomik terör saldırısı ile denemeye çalışıyor. FETÖ ve PKK ajanlığı yaptığı gerekçesiyle tutuklu bulunan Papaz Brunson´u bahane eden ABD, 15 Temmuz 2016´daki işgal girişimi başarısızlığını unutturarak döviz kuru üzerinden saldırı girişimi başlattı. Tank ve tüfeğe karşı canını hiçe sayarak sokaklara dökülen milyonlar hiç şüphesiz ki bu oyunu da bozacak. Başkan Erdoğan´ın da dediği gibi "onların doları varsa bizim halkımız var" sözleri ve milletteki bu inanç oldukça bu darbe girişiminin de üstesinden gelinecek."Brunson ve 15 FETÖ´cüyü verin, S-400 ihalesini iptal edin, Suriye´de kurulacak terör devletine izin verin, İsrail´e Filistin nedeniyle ses çıkarmayın" isteklerinde bulunan ABD, Türkiye´yi adeta köle bir devlet konumuna getirerek Ortadoğu´da pasivize etmeye çalışıyor. Kararlı duruşumuzdan asla ödün vermeyeceğiz" dedi.
MÜSİAD, bu mücadelede üzerine düşen her ne varsa yapmaya hazırdır diyen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muş İl Başkanı Ferhat Üzel, "Milli ekonomiyi hedef alan tüm saldırılara karşı ekonomi yönetiminin sonuna kadar arkasında olmalıyız. Bu ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz. Dik ve kararlı duruşumuzdan ödün vermeyeceğiz. Türkiye´nin en geniş tabanlı sermaye kuruluşu olarak MÜSİAD´ın bu mücadelede üzerine düşen her türlü görevi üstlenmeye hazır olduğunu belirtmek istiyorum. MÜSİAD olarak son dönemde ülkemizin maruz kaldığı, hiçbir ekonomik kaide ile açıklanmayan etik dışı siyasi oyunları en ağır şekilde kınıyoruz. Çıktığımız uzun yolda, milli ekonomi modelimizi hedef alan tüm saldırılara karşı, sonucu ne olursa olsun Sayın Devlet Başkanımızın ve ekonomi yönetimimizin sonuna kadar arkasında olduğumuzu beyan ederiz. Bu ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz. Dik ve kararlı duruşumuzdan ödün vermeyeceğiz. Zor zamanlarda kenetlenmeyi bilen halkımız, alt edilemeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya gösterecektir. Bu hususta devletimize ve halkımıza güvenimiz tamdır. Türkiye´nin en geniş tabanlı sermaye kuruluşu olarak MÜSİAD, bu mücadelede üzerine düşen her ne varsa yapmaya hazırdır. Cenab-ı Allah doğruların yanındadır.? Şeklinde konuştu.