Tarih: 15.05.2025 14:19

DÜNYA SÜT GÜNÜ’NDE SÜT ÜRÜNLERİ YARIŞMASI VE SERGİSİ DÜZENLENDİ

Facebook Twitter Linked-in

DÜNYA SÜT GÜNÜ’NDE SÜT ÜRÜNLERİ YARIŞMASI VE SERGİSİ DÜZENLENDİ

Muş Alparslan Üniversitesi’nde Dünya Süt Günü kapsamında düzenlenen Süt Ürünleri Yarışması ve Sergisi’nde öğrenciler hem yarıştı hem ürünlerini sergiledi. Butik Mandıra Projesi’nin ürünleri ilk kez tadıldı, farklı illerden gelen süt üreticileri de etkinliğe katkı sağladı.

 

Muş Alparslan Üniversitesi’nde, Dünya Süt Günü dolayısıyla Uygulamalı Bilimler Fakültesi tarafından “Öğrenci Süt Ürünleri Yarışması ve Süt Ürünleri Sergisi” düzenlendi. Etkinlik, Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Onur Şahin’in koordinasyonunda gerçekleştirildi.

Programa; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Talat Körpınar ve Prof. Dr. Kenan Yıldırım, Genel Sekreter Harun Demir, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Levent Ekinci, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mustafa Yaşar ve Dr. Öğr. Üyesi İnanç Alıkılıç ile birlikte Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Dr. Ferit Yıldız, Gıda ve Yem Şube Müdürü Vildan Haluk Aydınoğlu, DAKA Koordinatörü Fuat Özkan, Muş Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemal Aral ve Muş Manda Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Nejat Emre katıldı. Etkinlik, akademik-idari personel ile öğrencilerin yoğun ilgisine sahne oldu.

Butik Mandıra ürünü ilk kez tanıtıldı

Sergide, üniversite tarafından yürütülen Butik Mandıra Projesi kapsamında üretilen beyaz peynir ilk kez tadıma sunuldu. Ayrıca farklı illerden gelen üretici firmalar da etkinliğe katkı sağladı. Kayseri’den Hunat Süt Ürünleri, Konya’dan EnBir Süt ve Süt Ürünleri, Çorum’dan Hanımeli Yöresel Süt Ürünleri ve Amasya’dan Amesia Süt Ürünleri katılımcılara ürün tanıtımı yaparak ikramlarda bulundu.

Öğrenci emeği ödüllendirildi

Yarışma bölümüne Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümünden 11 öğrenci kendi üretimleriyle katıldı. Yarışma sonucunda Yasemin Topdemir, Nilgün Toprak ve Kemal Soğurman dereceye girerek plaket ve teşekkür belgeleri ile ödüllendirildi. Katılan diğer öğrencilere de teşekkür belgeleriyle birlikte süt ürünleri hediye edildi.

Uygulamalı eğitim vurgusu

Etkinlik sonunda konuşan Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Levent Ekinci, organizasyona verdikleri destekten ötürü Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’a teşekkür etti. Prof. Dr. Ekinci, bu tür uygulamalı etkinliklerin öğrencilerin sektörel deneyim kazanmaları açısından büyük önem taşıdığını belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —