EĞİTİM-BİR-SEN, ÜNİVERSİTE İDARİ PERSONELİ İÇİN YER DEĞİŞİKLİĞİ HAKKI TALEP ETTİ

Eğitim-Bir-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Turan Güler, üniversite idari personelinin yer değişikliği hakkı tanınması çağrısında bulundu.

GÜNCEL 13.02.2025 15:07:00
EĞİTİM-BİR-SEN, ÜNİVERSİTE İDARİ PERSONELİ İÇİN YER DEĞİŞİKLİĞİ HAKKI TALEP ETTİ

EĞİTİM-BİR-SEN, ÜNİVERSİTE İDARİ PERSONELİ İÇİN YER DEĞİŞİKLİĞİ HAKKI TALEP ETTİ

Eğitim-Bir-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Turan Güler, üniversite idari personelinin yer değişikliği hakkı tanınması çağrısında bulundu.

 

Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen Muş 2 Nolu Şubesi üyeleri, üniversite idari personelinin yer değişikliği hakkının hala teslim edilmemesini protesto etmek için Muş Alparslan Üniversitesi Merkezi Kütüphane önünde bir araya geldi. 

Sendika adına basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Doç. Dr. Turan Güler, üniversite idari personelinin başka üniversitelere geçişinin mevcut sistemde kadrosunun bulunduğu üniversitenin muvafakatine bağlı olduğunu, ancak bu durumun uzun dava süreçlerine yol açarak mağduriyet yarattığını vurgulayarak toplu sözleşmede karara bağlanan yer değişikliği hakkının bir an önce YÖK tarafından düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Akademik ve idari personelin özlük hakları konusunda da önemli taleplerde bulunan Güler konuşmasında şunları belirtti: “Son yıllardaki enflasyonist ortamda mali haklarında reel bir artış yaşamayan, aksine gelir kaybına uğrayan akademik personelin maaşları hem kendi içinde hem de diğer meslek gruplarıyla kıyaslandığında mağduriyet yaratan bir düzeydedir. Üniversitelerde görev yapan akademik personel için adil bir ücret politikasının oluşturulması elzemdir. Daire başkanı kadro unvanına sahip kamu personeli, görev yaptığı kuruma bağlı olarak farklı ücretler almaktadır. Aynı işi yapan çalışanların farklı ücret alması, motivasyonlarını ve verimliliklerini olumsuz etkileyerek Anayasa’nın 49. maddesinde öngörülen çalışma barışını bozmakta, “eşit işe eşit ücret” ilkesine de aykırılık teşkil etmektedir. Bu nedenle, merkezî idare daire başkanlarına sağlanan makam tazminatı hakkı, üniversite daire başkanlarına da tanınmalıdır.”

Araştırma görevlilerinin en fazla üçüncü dereceye kadar yükselebildikleri için yeşil pasaport alma hakkına sahip olmadıklarını belirten Güler, bu durumdan dolayı araştırma görevlilerinin yurt dışındaki araştırma, çalışma, uluslararası çalıştay, sempozyum ve benzeri bilimsel toplantılara katılımlarının zorlaştığını ifade ederek araştırma görevlilerine yeşil pasaport hakkı tanınması gerektiğini söyledi.

3600 ek gösterge düzenlemesinin yıllardır kamu çalışanlarına verilen bir söz olup, milyonlarca memurun maaşını ve emeklilik haklarını doğrudan etkilediğini belirten Güler adalet ve hakkaniyetin gereği olarak, çalışanların refahını artıracak 3600 ek gösterge düzenlemesinin bir an önce tam ve eksiksiz olarak hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Basın açıklamasının sonunda üniversitelerde görev yapan idari personelin eğitimin ayrılmaz bir parçası olduğuna ve eğitim-öğretim sürecine önemli katkılar sunduğuna değinen Güler, buna rağmen idari personelin eğitim-öğretim ödeneği ve geliştirme ödeneğinden faydalanamadığını belirterek eğitimde eşitlik ve adaletin sağlanması adına, bu ödeneklerin idari personele de verilmesi gerektiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

BULANIK’TA GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞAN İÇME SUYU TESİSİ DEVREDE

EV LEZZETLERİNİ MARKAYA DÖNÜŞTÜREN KADIN GİRİŞİMCİ

MUŞ’TAN GÖTÜRÜLEN YABAN KUŞLARI VAN YYÜ’DE TEDAVİ EDİLİP DOĞAYA SALINIYOR

TÜİK’İN MUŞ RAPORU: SAĞLIKTA AÇIK, EĞİTİMDE İLERLEME, EKONOMİDE DARALMA

HAYATINI KAYBEDEN ÜSTEĞMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

GÜMÜŞTEKİN, “GÖNÜLLÜLÜK, KALPTEN KALBE UZANAN İYİLİĞİN ADIDIR”

GÜVENİLİR GIDA İÇİN DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRDÜRÜLÜYOR

GÖNÜLLERİ ISITAN POLİSE BAŞARI BELGESİ

ESENLİK KÜLLİYESİNDE 8 MİLYON LİRALIK DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

KADINLAR KÂĞIT RÖLYEF KURSUYLA AİLE BÜTÇESİNE KATKI SAĞLIYOR

  • Pazartesi 12.5 ° / 5.3 ° false
  • Salı 12 ° / 4.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 12.4 ° / 4.3 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8