Tarih: 09.07.2023 18:29

EMEKLİLERDEN 4 BİN LİRA İYİLEŞTİRME TALEBİ

Facebook Twitter Linked-in

EMEKLİLERDEN 4 BİN LİRA İYİLEŞTİRME TALEBİ

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Muş Şube Başkanı Murat Arık, genel başkanları tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderildiğini söyledi.

 

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Muş Şube Başkanı Murat Arık, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi ve aylıklara seyyanen 4 bin lira iyileştirme yapılması talebiyle genel başkanları tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderildiğini söyledi.

TÜED olarak emeklilerin sorunlarının gündeme getirilmesi ve çözülmesi için özveriyle çalıştıklarını vurgulayan Arık, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, gönderilen mektubu paylaştı. 

Dile getirdikleri birçok sorunun zaman içerisinde çözülme kavuşturulmasının memnuniyetini yaşadıklarını belirten Ergün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben şu ifadeleri kullandı: "Yıllardır gündemde tuttuğumuz taleplerimiz arasında yer alan; 2000 öncesi SSK emeklilerimizin intibak talebine, bayram ikramiyesine, KEY ödemelerine, 65 yaş ve üzeri ücretsiz ve indirimle seyahate, EYT'lilerin emeklilik hakkına kavuşmasına, evi olmayan emeklilerin konut meselesine olan desteğinize, sağlıkta yaşadığımız sorunların çözümü için çabalarınıza, ek ödemelere, banka kuyruklarına ve banka promosyonlarına getirdiğiniz çözümler için şükranlarımızı sunuyoruz. Ancak bütün bu samimi gayretlere rağmen, bugün gelinen noktada emeklilerimizin yaklaşık 10 milyonu, 7 bin 500 lirayı bulan en düşük emekli ödemesi ile yaşam mücadelesi vermektedir."

"EMEKLİLERİMİZİN NE YAZIK Kİ YAŞAMLARINI SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE SÜRDÜREBİLME İMKANI KALMAMIŞTIR"

Ergün, memurlar, kamu işçileri ve asgari ücretlileri ekonomik olarak rahatlatacak tedbirlerin alınmasının kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini kaydederek, mektubuna şöyle devam etti: "Lakin aynı marketten aynı ekmeği aynı fiyatı ödeyerek alan ve 7 bin 500 lira ile geçinmek durumunda kalan emeklilerimizin ne yazık ki yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilme imkanı kalmamıştır. TBMM'de görüşülen kanun tasarısına eklenen ve emeklilere yüzde 25 zam öngören teklif, hayatlarını bu memleketin imar ve inşası için harcamış ve yıllarca prim ödeyerek kutsal hak olarak tanımladığımız, emekliliğe erişen topluluğumuzda büyük bir hüsranla karşılanmıştır."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —