EVLAT HASRETİ ÇEKEN AİLELERDEN DİĞER AİLELERE ÇAĞRI

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa götürülmesinden HDP'yi sorumlu tutan ailelerin evlat nöbeti 101. haftada da devam etti. evlat hasreti çeken aileler, diğer ailelere seslendi ve kendilerine destek çağrısı yaptı

GÜNCEL 7.06.2023 20:08:00
EVLAT HASRETİ ÇEKEN AİLELERDEN DİĞER AİLELERE ÇAĞRI

EVLAT HASRETİ ÇEKEN AİLELERDEN DİĞER AİLELERE ÇAĞRI

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa götürülmesinden HDP'yi sorumlu tutan ailelerin evlat nöbeti 101. haftada da devam etti. evlat hasreti çeken aileler, diğer ailelere seslendi ve kendilerine destek çağrısı yaptı

 

Muş'ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa götürülmesinden HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı önünde oturma eylemi yaptı.

HDP İl Başkanlığı binası önünde bir araya gelen aileler, "Halk düşmanı parti", "Evlatlarımızı vereceksiniz", "Ha HDP ha PKK", "Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir", "Halkı dolandıran parti", "Anneler direniyor", "Artık yeter yakamızdan düşün" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" yazılı pankartlar açtı. Anne ve babalar, fotoğraflarını taşıdıkları çocuklarına, teslim olmaları için seslerini duyurmaya çalıştı.

Çocuklarına kavuşma ümidiyle eylem yapan aileler, diğer ailelere seslendiler. Oğlunun PKK tarafından kandırılarak dağa çıkarıldığını ifade eden Gülbahar Teker isimli anne, eyleminin devam ettiğini söyledi. Çocukları gelene kadar eylemlerinin devam edeceğini ifade eden Gülbahar Teker, PKK’dan korkmadıklarını söyledi. Çocuklarının teslim edilmesinin isteyen Teker, “Anneler-babalar ağlıyor. Çocuklarımıza sesleniyorum, korkmasınlar, gelsinler, devlete sığınsınlar. Buradan diğer ailelere de seslenmek istiyorum. Korkmasınlar, gelip çocuklarını istesinler. Biz korkmuyoruz, buradayız” dedi.

8 yıldır evlat hasreti çektiğini ifade eden Ayten Koçhan ise, 101 haftadır eylemlerinin devam ettiğini belirtti. Diğer ailelere destek çağrısı yapan Ayten Koçhan şöyle konuştu, “Oğlum sana sesleniyorum, 8 yıldır senden herhangi bir haber alamıyoruz. 101 haftadır eylemimiz devam ediyor. Yolunuz yol değil, artık yeter, anneler-babalar artık ağlamasın, dayanamıyoruz. Bu Türk-Kürt davası değil. Sizi kandırıyorlar. Onların çocukları Avrupa’da özel okullarda okuyor, siz ise dağlarda sürünüyorsunuz. Evladı dağda olan bütün annelere sesleniyorum, korkmasınlar, gelip bize destek versinler. Çocuklarımıza sesleniyorum, yolları yol değil, artık gelip teslim olsunlar.”

İlginizi Çekebilir

ÇİÇEKLİ KARŞILAMAYLA GÖNÜLLERİ FETHEDEN BABA, VALİLİKTE AĞIRLANDI

KIZINA ÇİÇEKLE KOŞAN BABA

MÜDÜR TAŞDEMİR, MUŞ’A VEDA ETTİ

KADIN KURSİYERLER İLK KEZ RESTORAN MUTFAĞINDA DÖNER KESTİ, CİĞER PİŞİRDİ

YABAN HAYVANLARI KOMŞU İLDE KORUMA ALTINA ALINIYOR

KAS HASTASI ÇOCUKLAR İÇİN DAYANIŞMA PANAYIRI

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ’NİN HAYVANCILIK VİZYONU UYGULAMA SAHASINDA GÜÇLENİYOR

TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ GÖNÇ’TEN ÜNİVERSİTEYE İŞ BİRLİĞİ ZİYARETİ

BAŞKAN BİNGÖL: “BİR İNSAN DEĞİŞİRSE, DÜNYA DEĞİŞİR”

SAĞLIK ÇALIŞANLARI BELEDİYE MEYDANI’NDAN SESLENDİ: "ADİL ÜCRET İSTİYORUZ"

  • Perşembe 30.1 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Cuma 30.6 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 32.8 ° / 13.7 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.1. Takım 1 1 1 1 1 1
1.3. Takım 1 1 1 1 1 1