FİLEDE TARİHİ ZAFER

Eskişehir’de düzenlenen 7. Türkiye Voleybol Şampiyonası’nda erkekler kategorisinde Muş takımı tüm rakiplerini geride bırakarak şampiyonluk kupasını kaldırdı.

SPOR 17.08.2025 14:15:00
FİLEDE TARİHİ ZAFER

FİLEDE TARİHİ ZAFER

Eskişehir’de düzenlenen 7. Türkiye Voleybol Şampiyonası’nda erkekler kategorisinde Muş takımı tüm rakiplerini geride bırakarak şampiyonluk kupasını kaldırdı.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde Eskişehir’de gerçekleştirilen 7. Türkiye Voleybol Şampiyonası’nda Muş büyük bir gurura imza attı. Şehit Anıl Gül Kapalı Spor Salonu’nda üç gün süren mücadelelerin ardından erkekler kategorisinde rakiplerini tek tek mağlup eden Muş temsilcisi, finalde sergilediği üstün performansla Türkiye şampiyonu oldu. Bu tarihi başarı, hem sporcular hem de kente büyük sevinç yaşattı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın iş birliğinde Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü 7. Türkiye Voleybol Şampiyonası düzenlendi. Şampiyonaya, Türkiye'nin dört bir yanından katılım gösteren gençler 3 gün boyunca döktü. Şampiyona, nefes kesen final maçlarının ardından düzenlenen görkemli bir törenle sona erdi.

Erkeklerde Muş, kızlarda ise İstanbul takımları kupa kaldırdı

Şehit Anıl Gül Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kapanış ve ödül töreni, sporun birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne serdi. Turnuva boyunca takımlar, sadece şampiyonluk için değil, aynı zamanda dostluk, takım ruhu ve fair-play için mücadele etti. Çekişmeli geçen final maçlarının ardından dereceye giren takımlar belli oldu. Erkekler kategorisinde rakiplerini geride bırakan Muş il takımı şampiyonluğa ulaşırken, Adana 2'nciliği, İstanbul ise 3'üncülüğü elde etti. Kızlar kategorisinde büyük bir başarıya imza atan İstanbul takımı altın madalyanın sahibi oldu. Antalya takımı gümüş madalya ile turnuvayı tamamlarken, Malatya takımı ise kürsünün 3'üncü basamağında yer aldı.

"Bu başarı geleceğe ilham olacak"

Ödül törenine katılan Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ayşegül Yıldırım Kara, maçları büyük bir heyecanla takip ettiğini belirterek, "Bugün burada sadece bir voleybol şampiyonasını değil, hep birlikte azmi, dostluğu, takım ruhunu ve geleceğe olan inancımızı da kutladık. Bugün burada yazdığınız başarının, ülkemizin geleceğini omuzlayan siz gençlere ilham olmasını temenni ediyoruz," diyerek tüm çocukları tebrik etti ve bu tür spor organizasyonlarının artarak devam edeceğinin müjdesini verdi.

Dereceye giren takımlara hediyeleri takdim edildi

Ev sahibi olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Orhan Bayrak ile Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Fatih Pehlivan, tüm katılımcılara teşekkür etti. Konuşmaların ardından dereceye giren takımlara kupa, madalya ve hediyeleri, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ayşegül Yıldırım Kara, Genel Müdür Yardımcısı Fatih Pehlivan, İl Müdürü Orhan Bayrak ve Gençlik Spor Şube Müdürü Kamil Murat tarafından takdim edildi.

Tören, sporcuların coşkusu ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

Hakan Asya unutulmadı

Öte yandan şampiyon olan Muş ekibi, önceki gün meydana gelen feci kazada hayatını kaybeden Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personeli Hakan Asya’yı unutmadı. Sporcular, “Bu zafer Hakan abimize armağan, ruhun şad mekanın cennet olsun” notuyla kupayı kaldırdı.

İlginizi Çekebilir

OKÇULUK EĞİTİMLERİ YOĞUN KATILIMLA DEVAM EDİYOR

MUŞ’TA YÜZME BİLMEYEN KALMAYACAK

AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE MALZEME DESTEĞİ

KARATECİLERİMİZ TÜRKİYE FİNALLERİNDEN MADALYALARLA DÖNDÜ

TRAP YARIŞMASI RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

FİLEDE TARİHİ ZAFER

MUŞSPOR’UN GELECEĞİ ALTYAPIDAN YÜKSELECEK

MUŞ LALEZAR SPOR’DAN İL MÜDÜRÜ KILIÇ’A ZİYARET

MALAZGİRT’TE “YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİ HIZLA İLERLİYOR

TÜRKİYE PREMİER LİGİ’NDE MUŞLU KARATECİLERDEN 4 MADALYA

  • Çarşamba 34.9 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Perşembe 35.3 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cuma 37 ° / 21.5 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
3.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
4.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
5.Trabzonspor 2 2 0 0 2 6
6.Göztepe 2 1 0 1 3 4
7.Beşiktaş 1 1 0 0 1 3
8.Kayserispor 1 0 0 1 0 1
9.İstanbul Başakşehir 1 0 0 1 0 1
10.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
11.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
12.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
13.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
14.Kasımpaşa 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
17.Eyüpspor 2 0 2 0 -4 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0