“HEPSİNİ BU İLLETTEN KURTARACAĞIZ”

Bağımsız Yaşam Merkezi’yle ilgili konuşan Muş Gençliği Uyuşturucuyla Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, “Bağımlı kardeşlerimizi yeni doğmuş bebek gibi dünyaya kazandırmaya çalışacağız”

SAĞLIK 14.08.2023 17:25:00
“HEPSİNİ BU İLLETTEN KURTARACAĞIZ”

“HEPSİNİ BU İLLETTEN KURTARACAĞIZ”

Bağımsız Yaşam Merkezi’yle ilgili konuşan Muş Gençliği Uyuşturucuyla Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, “Bağımlı kardeşlerimizi yeni doğmuş bebek gibi dünyaya kazandırmaya çalışacağız”

 

TRT GAP Diyarbakır Radyosunda Aslı Hocaoğlu’nun sunduğu ‘Hayatın İçinden’ programına konuk olan Muş Gençliği Uyuşturucuyla Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, Bağımsız Yaşam Merkezi hakkında konuştu.

9 yıldır kentte bağımlılıkla mücadele ettiklerini ifade eden Alparslan Bingöl, bağımlılıkla mücadelede başarılı olmanın sırrının, gayret, fedakarlık ve özveri olduğunu dile getirdi. Muş Belediyesiyle Bağımsız Yaşam Merkezi’nin kurulması için protokol imzaladıklarını hatırlatan Başkan Bingöl, “Belediyemizle 10 yıllık bir protokol imzaladık. 20 yataklı Bağımsız Yaşam Merkezi açacağız. Orada kümes hayvanları besleyeceğiz, hobi bahçesi, fitness salonu, hamam, sauna olacak. Bağımlı kardeşlerimizi yeni doğmuş bebek gibi dünyaya kazandırmaya çalışacağız. Bizler maddiyattan önce kaybolan maneviyatı tekrar kazanmalıyız. Gerekli hallerde ilaç tedavisinin zorunluluğunun evvelinde, ileriye yönelik manevi tedavinin daha kalıcı olduğunu, daha etkili olduğunu anladık. Çünkü her şeyin geri dönüşümü için milyonlar harcanıyor ama en kıymetli cevher olan insanın geri dönmesi için de yatırımlar yapılması gerektiğini düşündük. Biz insanız, beşeriz, hata yaparız ama düştüğümüz çukurdan bir el atılmasını bekleriz. Elitlerin mutluluğu değil, toplumun genel mutluluğu, huzuru için bizler de ilimizde bağımsız yaşam merkezi kurulması için fikrimizi kamuoyuyla paylaştık. Belediyemiz bu çağrımıza kayıtsız kalmadı ve bizimle protokol imzaladı. Yakın zamanda Allah’ın izniyle inşaata başlayıp 20 yataklı bağımsız yaşam merkezini faaliyete sokacağız” dedi.

İlaçsız tedavi uygulanacak

Bağımsız Yaşam Merkezi’nde ilaçsız tedavi uygulanacağını belirten Bingöl şöyle konuştu, “Bunları ötekileştirmeden, sevgiyle, saygıyla yaklaşıp topluma kazandırmak için 3 ay ile 6 ay arasında ilaçsız tedavi uygulayacağız. Manevi değerler eğitmenimiz olacak, hocalarımız olacak. Bu zorluklarla hep birlikte mücadele edeceğiz. İlaç almadan bağımlı insanlarımızı tekrar topluma kazandıracağız. Uyuşturucuyla mücadele sadece hastanelerde olmaz. Hastane bunun sadece bir ayağıdır. Burada ruhsal uyanış var, sosyal-kültürel, fizyolojik mücadele var, aileler var, maddeden manaya var. Bizler bunları bir bütün olarak yaparsak başarı oranı artar.”

“Hepsini bu illetten kurtaracağız”

9 yıldır Muş’ta gezmedikleri yer kalmadığını belirten Bingöl şunları kaydetti, “Kim aradıysa gidip yardımcı olduk. Daha 2 hafta önce 17 yaşında 2 gencimizi bu illetten kurtardık. Bizler bunlara sahip çıkmazsak, sokaklar sahip çıkar. Bağımsız yaşam merkezimizin en büyük özelliği, bu insanları sokaklarda alıp, bu merkezimizde topluma kazandıracağız. Gücümüz yettiğince hiçbir gencimizi bu illete teslim etmeyeceğiz, hepsini bu illetten kurtaracağız. 2 dönüm üzerinde 500 metrekarelik bir merkez kuracağız. Kış gelmeden çalışmaların büyük bölümünü bitirmeyi hedefliyoruz. Bizler bu merkezde sadece gençleri değil, aileleri de kurtaracağız. Bir evde bir bağımlı varsa, o aile hepsi olumsuz etkileniyor.”

İlginizi Çekebilir

ORGAN BAĞIŞI HAFTASINDA ÜNİVERSİTEDE BİLİNÇLENDİRME STANDI

MEMORIAL HASTANESİNDEN MUŞ ESNAFINA SAĞLIK DESTEĞİ

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEYE DİKKAT ÇEKEN KAMU SPOTLARI HAZIRLANDI

MUŞ’TAN AİLE HEKİMLERİ KAYSERİ’DEKİ UYUM EĞİTİMİNE KATILDI

2025 YILINDA YAPILAN TARAMALARDA 127 KİŞİYE KANSER TANISI KONULDU

“MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI” ETKİNLİKLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

BAŞHEKİM DR. SÖYLEMEZ'İN İSMİ MALAZGİRT DEVLET HASTANESİ'NDE YAŞATILACAK

AMBULANS UÇAK TATAR BEBEK İÇİN HAVALANDI

HASTANE KORİDORLARINDAN UMUT YOLCULUĞUNA

"12. ULUSLARARASI ONKOLOJİ GÜNLERİ" SONA ERDİ

  • Pazar 17.2 ° / 6.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 16.1 ° / 6.8 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 10.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7