HÜDA PAR’DAN KANUN TEKLİFİNE DESTEK ÇAĞRISI

HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, işgalci İsrail yöneticilerinin yargılanması ve vatandaşlık kanununda değişiklik yapılmasına dair TBMM’ye sundukları kanun teklifi hakkında destek istedi.

SİYASET 6.06.2024 17:24:00
HÜDA PAR’DAN KANUN TEKLİFİNE DESTEK ÇAĞRISI

HÜDA PAR’DAN KANUN TEKLİFİNE DESTEK ÇAĞRISI

HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, işgalci İsrail yöneticilerinin yargılanması ve vatandaşlık kanununda değişiklik yapılmasına dair TBMM’ye sundukları kanun teklifi hakkında destek istedi.

 

HÜDA PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, gazetemizi ziyaret etti ve Siyonist işgal yöneticilerinin yargılanması ve vatandaşlık kanununda değişiklik yapılmasına verdikleri kanun teklifine herkesin destek vermesi çağrısında bulundu.

Ziyarette İsrail’in Filistin’de uyguladığı soykırıma dikkat çeken Başkan Mehmet Şirin Çağlayan, yaklaşık 8 aydır Gazze’de bir soykırım işlendiğini söyledi. Gazze halkına yönelik gerçekleştirilen zulüm ve soykırıma tepki göstermek adına ilk günden beri ayakta olduklarını ifade eden Çağlayan, bu zulme karşı seslerini yükseltmeye çalıştıklarını altını çizdi. Çağlayan, “Ancak her geçen gün yaşanan bu vahşetin dozu biraz daha artarak devam ediyor. Yaşanan süreç şunu net olarak dünyaya gösterdi ki, Siyonistler sadece güçten anlıyor. Kınamalar, eylemler, yürüyüşler… Katil Siyonistleri durdurmak adına bir anlam ifade etmiyor” dedi.

Çifte vatandaş olanlarla ilgili TBMM’ye kanun teklifi sunduklarını hatırlatan Çağlayan, sundukları teklifte İsrail’deki katliama katılanların cezalandırılması gerektiğini söyledi. Çağlayan şöyle konuştu, “Türkiye vatandaşı (çifte vatandaş) olup 7 Ekimden bu yana Gazze’de yapılan katliam ve soykırıma fiilen katılmak üzere İsrail’e giden ve orada Müslüman kardeşlerimizi katleden Siyonistlerin yargılanması ve vatandaşlıktan çıkarılmaları için genel merkezimiz tarafından meclise bir kanun teklifi sunuldu. Bu kanun teklifinin kabul edilmesi halinde İsrailli olup aynı zamanda Türkiye vatandaşı olan Siyonistlere yönelik yargının önü açılacak, işledikleri insanlık suçu ve soykırımın hesabını verecekler. Partimizin hazırlamış olduğu bu kanun teklifi bu hafta içerisinde TBMM’de oylamaya sunulacak. Bu kanun teklifini ret veya kabul edecek olanlar, yani bu kanun teklifini onaylayıp Siyonistlerin yargılanmasının ve hak ettikleri cezaya çarptırmalarının önündeki engeli kaldıracak olanlar bu halkın meclisteki vekilleridir. Yani milletvekilleridir.”

Muş milletvekillerine ve Muş halkına çağrıda bulunan Çağlayan şu ifadeleri kullandı, “Gazze’de katledilenler bizim kardeşlerimizdir. Kardeşlerimizi katledenlerin yargılanması için bu kanun teklifine destek vermek boynunuzun borcudur. Bunun meclisten geçmesi için bu halk ellerinizi havada görmek istiyor. Bu hem insani, hem İslami, hem de vicdani sorumluluğunuzdur. Halkımıza çağrımız, şu an geldiğimiz nokta çok önemlidir. Halkın meclisteki temsilcileri olan milletvekillerinden bu kanun teklifine destek vermelerini talep etmek en doğal hakkınız-hakkımızdır. Bu konuda milletvekillerine gereken mesajı vermeleri için halkımıza çağrıda bulunuyorum. Biz yapabildiklerimizden sorumluyuz. Bu nedenle herkes bulunduğu konumun hakkını vermelidir. Halk meydanlarda tepkisini göstermek suretiyle sorumluluğunu bir nebze de olsa yerine getirdi. Şimdi sıra mecliste.”


İlginizi Çekebilir

MUŞ HÜDA-PAR’DAN KÜRTÇE SEÇMELİ DERS ÇAĞRISI

ÇAĞLAYAN, “METRUK BİNALAR TEHLİKE SAÇIYOR”

YURTLU, “İKTİDAR KÖR DİLSİZ VE SAĞIR ROLÜNÜ TERK ETSİN”

MUŞ, ELAZIĞ VE BİNGÖL’ÜN KADERİNİ DEĞİŞTİREN PROJE

AK PARTİ’DE KONGRE HEYECANI

BAKAN YUMAKLI MUŞ’TA

CHP'DEN MUŞ ÇIKARMASI, SAHA ÇALIŞMALARINA DEVAM

“MUŞ VE BİTLİS'TE SAĞLIK SORUNLARI VE GÖÇLER ARTIYOR”

CHP HEYETİNDEN MGC’YE ZİYARET

AK PARTİ’DE KONGRE HEYECANI

  • Çarşamba -4.6 ° / -13.8 ° Hafif dondurucu yağmurlu
  • Perşembe -5.4 ° / -12.9 ° Yoğun kar yağışlı
  • Cuma -1.4 ° / -9.2 ° Orta kuvvetli veya yoğun ve sağnak şeklinde kar

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 21 18 0 3 32 57
2.Fenerbahçe 22 17 2 3 35 54
3.Samsunspor 22 13 5 4 13 43
4.Eyüpspor 22 11 5 6 14 39
5.Göztepe 22 10 7 5 13 35
6.Beşiktaş 21 9 4 8 10 35
7.İstanbul Başakşehir 22 9 7 6 9 33
8.Kasımpaşa 22 7 5 10 -2 31
9.Trabzonspor 21 7 6 8 11 29
10.Alanyaspor 22 7 8 7 -5 28
11.Rizespor 22 8 11 3 -11 27
12.Gazişehir Gaziantep 21 7 9 5 -3 26
13.Antalyaspor 22 7 10 5 -16 26
14.Konyaspor 22 6 10 6 -7 24
15.Sivasspor 22 6 11 5 -11 23
16.Kayserispor 21 4 9 8 -19 20
17.Bodrum FK 22 4 13 5 -14 17
18.Hatayspor 22 1 14 7 -19 10
19.Adana Demirspor 21 2 17 2 -30 5