KAN BAĞIŞINA YOĞUN İLGİ

Kızılay Muş Kan Merkezi tarafından Devlet Hastanesi'nde kurduğu standa gelen vatandaşlar, görevliler tarafından bilgilendirildikten sonra bağışta bulundu

SAĞLIK 15.08.2023 20:44:00
KAN BAĞIŞINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞINA YOĞUN İLGİ

Kızılay Muş Kan Merkezi tarafından Devlet Hastanesi'nde kurduğu standa gelen vatandaşlar, görevliler tarafından bilgilendirildikten sonra bağışta bulundu

 

Kızılay Muş Kan Merkezi tarafından başlatılan kan bağışı, aralıksız devam ediyor.

Kızılay Kan Merkezi tarafından Muş Devlet Hastanesinde başlatılan kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kan bağışına destek sağlamak için her alanda stant kuran ekipler, Muş devlet hastanesi koridorunda kan bağışı için çalışmalarını sürdürüyorlar.

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Kotan, gazetecilere yaptığı açıklamada hava sıcaklarının etkili olması nedeniyle kan bağışında düşüşlerin yaşandığını belirterek, “Bugün Muş Devleti Hastanesi’nde kan bağışı organizasyonu düzenledik. İl genelindeki tüm hastanelerin kan ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Sıcak havaların etkisiyle kan bağışlarından düşüşler yaşanmakta. Ancak stoklarımız hastanelerin ihtiyacını karşılayacak durumdadır” dedi.

İlerleyen zamanlarda stoklarda sorun olmaması adına kan bağışı organizasyonlarını arttırdıklarının altını çizen Kotan, “Lösemi, kanser, diyaliz hastaları, trafik kazaları, acil kan ihtiyaçlarının giderilmesi için Kızılay olarak tüm ülkede olduğu gibi yerelde de Muş’un kan ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Bütün sağlıklı bireyle kan bağışı için bizlere başvurabilirler. Kan bağışı esnasında çeşitli tahlilleri yapıp uygunlukları varsa kan bağışını kabul ediyoruz. Bu sosyal duyarlılığı tüm vatandaşlarımızın göstermesi gerekir. Kan sürekli bir ihtiyaç. Onun için biz stokların sürekli dolu olmasını istiyoruz. Sıcak havaya rağmen vatandaşlarımızın ilgisi bizi memnun ediyor. Kan bağışında genel hedeflerimizi tutturuyoruz. Sıcak havalarda biraz düşüş yaşanıyor. Bu dönemlerde biz de organizasyonlarımızı arttırarak bu açığı kapatmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kan bağışı yapan Mücahit Kızılaslan ise, başkalarının hayatını kurtarmak için kan bağışında bulunduğunu belirterek, sağlıklı olan herkesin kan bağışında bulunması gerektiğini, 10 dakikada verdikleri kan ile 3 hayatın kurtarılabileceğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

ORGAN BAĞIŞI HAFTASINDA ÜNİVERSİTEDE BİLİNÇLENDİRME STANDI

MEMORIAL HASTANESİNDEN MUŞ ESNAFINA SAĞLIK DESTEĞİ

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEYE DİKKAT ÇEKEN KAMU SPOTLARI HAZIRLANDI

MUŞ’TAN AİLE HEKİMLERİ KAYSERİ’DEKİ UYUM EĞİTİMİNE KATILDI

2025 YILINDA YAPILAN TARAMALARDA 127 KİŞİYE KANSER TANISI KONULDU

“MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI” ETKİNLİKLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

BAŞHEKİM DR. SÖYLEMEZ'İN İSMİ MALAZGİRT DEVLET HASTANESİ'NDE YAŞATILACAK

AMBULANS UÇAK TATAR BEBEK İÇİN HAVALANDI

HASTANE KORİDORLARINDAN UMUT YOLCULUĞUNA

"12. ULUSLARARASI ONKOLOJİ GÜNLERİ" SONA ERDİ

  • Çarşamba 17.8 ° / 10 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 15.6 ° / 5.5 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7