MAUN ÖĞRENCİLERİNE TİCARİ İHA PİLOTLUK EĞİTİMİ
Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) öğrencilerine ticari insansız hava aracı (İHA) pilotluk eğitimi verildi.
MAUN TBMYO bünyesindeki İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Programı ve İnsansız Hava Aracı ve Teknoloji Öğrenci Topluluğu (İHA-TEK) öğrencileri, Ostim Teknik Üniversitesi ve Skyview Havacılık Tic. Ltd. Şti. işbirliğiyle düzenlenen İHA-1 Ticari Pilot Eğitimi programına katıldı. Programa katılan öğrencilere teorik bilgilerin yanı sıra uygulama uçuşları da sunuldu.
Teorik eğitim süreci Skyview Havacılık Tic. Ltd. Şti. tarafından başarıyla tamamlandıktan sonra, uygulama uçuşları Merkezi Kütüphanesi önünde bulunan alanda gerçekleştirildi. Toplamda 40 katılımcının yer aldığı uçuş eğitimleri, İHA-1 Ticari Pilot Eğitiminin yansıra İHA ile Haritalandırma ve İHA ile Zirai İlaçlama alanlarında öğrencilere İnsansız Hava Aracı (İHA) teknolojisi ile ilgili kapsamlı bir deneyim sundu.
MAUN Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican ile eşi Dr. Öğr. Üyesi Songül Alican, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Özalper ve TBMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Şevgin, öğrencilerin heyecanını paylaşmak ve eğitimi yakından incelemek amacıyla uygulama uçuşlarına katılarak destek verdiler.
İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Programı öğrencilerini havacılık sektörünün öncüleri olarak görmek istediğini belirten Prof. Dr. Alican, "İHA teknolojisi, geleceğin önemli alanlarından biridir. Başarının tercih ile başladığı bilinci ile bu alanda okuyarak seçtiğiniz yolda başarılı olmanız için sunulmuş bu tarz fırsatları değerlendirdiğinizi görmek bizim için büyük bir onur kaynağı. Üniversitemizin İHA-1 Ticari Pilot Eğitimi Programına ev sahipliği yaptığı ve 7-12 Kasım tarihlerinde gerçekleşen eğitimlerle, öğrencilerimiz teorik bilgilerin yanı sıra pratik uçuş deneyimi kazanmış oldular. Bu imkanlar doğrultusunda, öğrencilerimizi havacılık sektörünün öncüleri olarak yetiştirmeye devam edecek ve desteklerimizle her zaman yanlarında olacağımızı belirtmek isterim. Eğitim sürecindeki koordinasyon ve katkılarından dolayı TBMYO Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Fatih Şevgin’e, Skyview Havacılık uçuş eğitmeni Kürşat Acar ve ekibine, İHATEK Öğrenci Topluluğu Başkanı Ufuk Aksoy’a teşekkür ediyor, katılım sağlayan kursiyerlerin başarılarının daim olmasını diliyorum. Muş Alparslan Üniversitesi, öğrencilerine sunduğu bu tür fırsatlarla geleceğin havacılık profesyonellerini yetiştirmeye devam edecek" dedi.
Eğitim programı sonunda kursa katılan adayların Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı İHA-1 Ticari Pilot Ehliyeti, İHA-1 Ticari Pilot Eğitimi Sertifikası ve Telsiz Haberleşme Sertifikası alacağı belirtildi.
Uygulamalı uçuşlar, eğitmenlere yöneltilen soruların cevaplanması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.