MUŞ’TA 2026 YILI TOPLANTI VE GÖSTERİ ALANLARI BELİRLENDİ

Muş Valiliği, 2026 yılı boyunca toplantı, miting ve gösteri yürüyüşlerinin yapılabileceği alanları ve güzergâhları belirledi; ilan edilen yerler dışındaki etkinliklere izin verilmeyeceğini duyurdu.

GÜNCEL 28.01.2026 16:44:00
MUŞ’TA 2026 YILI TOPLANTI VE GÖSTERİ ALANLARI BELİRLENDİ

MUŞ’TA 2026 YILI TOPLANTI VE GÖSTERİ ALANLARI BELİRLENDİ

Muş Valiliği, 2026 yılı boyunca toplantı, miting ve gösteri yürüyüşlerinin yapılabileceği alanları ve güzergâhları belirledi; ilan edilen yerler dışındaki etkinliklere izin verilmeyeceğini duyurdu.

 

Muş Valiliği, 2026 yılı boyunca il merkezinde polis sorumluluk alanı içerisinde gerçekleştirilecek toplantı ve gösteri yürüyüşlerine ilişkin yer, alan ve güzergâhları kamuoyuyla paylaştı. Yapılan açıklamada, belirlenen alanlar dışında düzenlenecek toplantı, miting, yürüyüş ve basın açıklamalarına izin verilmeyeceği vurgulandı.

Valilik tarafından 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında alınan karar doğrultusunda, açık alan toplantıları, yürüyüşler ve basın açıklamalarının hangi bölgelerde yapılabileceği netleştirildi. Açıklamada, sivil toplum kuruluşları, tüzel kişiler ve bireyler tarafından düzenlenecek tüm etkinliklerin, belirlenen alan ve güzergâhlar çerçevesinde gerçekleştirilmesinin zorunlu olduğu belirtildi.

Birinci miting güzergâhı tren garına uzanıyor

Açıklanan planlamaya göre 1 no’lu toplantı ve gösteri yürüyüşü güzergâhında toplanma yeri, Zafer Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde bulunan Sevgi Evleri önü olarak belirlendi. Katılımcılar, İstasyon Caddesi boyunca ilerleyerek yaklaşık 950 metrelik yürüyüşün ardından Muş Tren Garı önünde bulunan toplantı alanına ulaşacak. Toplantının ardından dağılımın ise valilik tarafından belirlenen plan ve güzergâhlara uygun şekilde yapılacağı bildirildi.

İkinci miting alanı Millet Caddesi’nde

2 no’lu toplantı ve gösteri yürüyüşü güzergâhında ise toplanma noktası Millet Caddesi No:28 adresinde bulunan BİM Market önü olarak açıklandı. Yürüyüş, Millet Caddesi üzerinden ilerleyerek Yeşilkent Sitesi önüyle sınırlı yaklaşık 400 metrelik alanı kapsayacak. Bu güzergâhta düzenlenecek toplantı ve mitinglerin Yeşilkent Sitesi önünde gerçekleştirileceği, dağılımın da belirlenen esaslara göre sağlanacağı ifade edildi.

Basın açıklamaları için iki ayrı nokta belirlendi

Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenmeksizin yapılacak basın açıklamaları için de ayrı alanlar tespit edildi. Buna göre, İstasyon Caddesi üzerindeki Atatürk Çocuk Parkı önü (yaklaşık 500 metrekare) ile Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan Muş Kent Meydanı (yaklaşık 20 bin metrekare) basın açıklamalarına ayrılan alanlar olarak ilan edildi.

Valilik açıklamasında, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin ardından yapılacak basın açıklamalarının ise yalnızca 1 no’lu veya 2 no’lu toplantı alanları içerisinde gerçekleştirilmesi gerektiği özellikle vurgulandı.

Birçok alan yasak kapsamına alındı

Açıklamada, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacıyla toplantı, gösteri yürüyüşü ve basın açıklaması yapılamayacak alanlar da ayrıntılı şekilde sıralandı. Buna göre; Valilik Hizmet Binası ve çevresi, Adliye Sarayı’nın içi ve çevresi, askeri bina ve tesisler, İl Emniyet Müdürlüğü ve ek hizmet binaları, sağlık kuruluşları, kamu kurumları, eğitim kurumları, cami ve Kur’an kursları ile anayollar, bağlantı yolları ve kavşaklar yasaklı alanlar arasında yer aldı.

“Belirlenen alanlar dışına kesinlikle izin yok”

Valilik tarafından yapılan değerlendirmede, toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının Anayasa ve ilgili mevzuatla güvence altına alındığı hatırlatılarak, bu hakkın kamu düzeni, güvenlik ve genel asayiş kuralları çerçevesinde kullanılmasının zorunlu olduğu ifade edildi. Açıklamanın sonunda ise belirlenen alan ve güzergâhlar dışında yapılmak istenen toplantı, miting, yürüyüş ve basın açıklamalarına kesinlikle izin verilmeyeceği bir kez daha kamuoyuna duyuruldu.

İlginizi Çekebilir

MUŞ'UN ÜCRA KÖYLERİNDEKİ BİN ÇOCUĞA BAYRAM SEVİNCİ

VALİ ÇAKIR, "YAŞLILARIMIZ TOPLUMUMUZUN HAFIZASIDIR"

ŞEHİTLER İÇİN DUALAR YÜKSELDİ

AİLELERİN DİRENİŞİ SÜRÜYOR: BAYRAM ÖNCESİ EVLAT ÇAĞRISI

HUSUMET İFTAR MASASINDA SONA ERİYOR: MUŞLU VE VANLILAR EL SIKIŞACAK

MUŞ’TA YENİ DOĞAN OĞLAKLARA ÖZENLİ BAKIM

POLİS MEMURUNUN HEDİYELERİ ENGELLİ GENCİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

KADİR GECESİ’NDE CAMİLER DOLDU, SAKAL-I ŞERİF’E YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ

VEDAŞ ÇALIŞANLARI RAMAZAN SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ

HAYALLERİNİ TEKNOLOJİYE DÖNÜŞTÜRMEK İSTEYENLER İÇİN DENEYAP BAŞVURULARI SÜRÜYOR

  • Perşembe 11 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 9.1 ° / 5.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11 ° / 2.2 ° false

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
16.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17