MUŞ’TA SOSYAL KONUT HEYECANI: KURA 9 OCAK’TA ÇEKİLECEK
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen sosyal konut projesi kapsamında Muş’ta hak sahiplerini belirleyecek kura çekimi 9 Ocak’ta noter huzurunda gerçekleştirilecek.
Muş’ta sosyal konut projesi kapsamında başvuruda bulunan vatandaşlar için kura çekimi süreci başlıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen proje çerçevesinde, hak sahiplerini belirleyecek kura çekimi 9 Ocak’ta noter huzurunda gerçekleştirilecek. Kura ile birlikte asil ve yedek listeler belirlenirken, süreç TOKİ koordinesinde yürütülecek.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 81 ili kapsayan ‘Yüzyılın Konut Projesi’ ile sosyal konut projesini hayata geçirdi. Proje ile Türkiye genelinde afet riskine karşı 500 bin güvenli konut inşa edileceği belirtildi. 10 Kasım 2025’te başlayan ve 19 Aralık 2025’e kadar süren başvuru sürecinde 5 milyon 242 bin vatandaşın başvurusu geçerli sayıldı. İlk kuralar ise 29 Aralık 2025’te deprem bölgesindeki Adıyaman’da çekildi. Ardından Şırnak ve Hakkari’de de TOKİ koordinesinde kuralar çekilerek hak sahipleri belirlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 14 şehrin daha ‘Yüzyılın Konut Projesi’ heyecanını yaşayacağını belirterek, 500 bin sosyal konutun hak sahiplerini belirlemeye devam edeceklerini ifade etti. Ayrıca Bakan Kurum’un 10 Ocak Cumartesi günü Antalya’da çekilecek kura törenine katılması bekleniyor.
"14 şehrimiz daha Yüzyılın Konut Projesi’nin heyecanını yaşayacak"
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu hafta çekilecek kuralara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Siirt’ten Antalya’ya, Artvin’den Bingöl’e 14 şehrimiz daha Yüzyılın Konut Projesi’nin heyecanını yaşayacak. 500 bin sosyal konutumuzun hak sahiplerini belirlemeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Muş’ta hak sahipleri 9 Ocak’ta belirlenecek
Sosyal konut projesi kapsamında noter huzurunda yapılacak ‘Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası’ ile asil ve yedek listeler belirlenmeye devam ediyor. Kura çekimleri 5 Ocak’ta Siirt ve Van’da, 6 Ocak’ta Mardin ve Ağrı’da, 7 Ocak’ta Batman ve Iğdır’da, 8 Ocak’ta Bitlis ve Kars’ta yapılırken, Muş ve Ardahan’da kura çekimleri 9 Ocak’ta gerçekleştirilecek. Takvime göre 10 Ocak’ta Antalya ve Bingöl’de, 11 Ocak’ta ise Artvin ve Tunceli’de kura çekimleriyle süreç tamamlanacak.