MUŞ’TA YAPAY ZEKA TEKNOLOJİ MERKEZİ KURULUYOR
Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) öncülüğünde, yapay zekâ teknolojilerinin geliştirilmesine yönelik bir teknoloji merkezi kurulması için ilk adımlar atıldı.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ı makamında ziyaret eden TÜBİTAK GSY Bilgi Sistemleri Birimi’nde yapay zekâ alanında çalışmalar yürüten Mehmet Aksoy ile MAUN İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Eşref Alkış, merkezin kurulmasına ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Özalper de hazır bulundu.
Yapılan görüşmede, Muş’ta yapay zekâ teknolojilerinin geliştirilmesi ve bu kapsamda bir teknoloji merkezinin hayata geçirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Üniversite öncülüğünde kurulması planlanan merkezin, bölgedeki gençler ve araştırmacılar için yapay zekâ, veri bilimi ve ileri teknolojiler alanında yeni fırsatlar sunacağı vurgulandı.