ÖĞRENCİLER ‘EL ELE GÜVENLİ GELECEĞE’ PROJESİYLE BİLİNÇLENDİRİLDİ

Muş Alparslan Üniversitesi’nde düzenlenen “El Ele Güvenli Geleceğe” projesi kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, öğrencileri terör, madde bağımlılığı, siber suçlar ve güvenli sosyal medya kullanımı konularında bilgilendirerek

GÜNCEL 16.10.2025 16:54:00
ÖĞRENCİLER ‘EL ELE GÜVENLİ GELECEĞE’ PROJESİYLE BİLİNÇLENDİRİLDİ

ÖĞRENCİLER ‘EL ELE GÜVENLİ GELECEĞE’ PROJESİYLE BİLİNÇLENDİRİLDİ

Muş Alparslan Üniversitesi’nde düzenlenen “El Ele Güvenli Geleceğe” projesi kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, öğrencileri terör, madde bağımlılığı, siber suçlar ve güvenli sosyal medya kullanımı konularında bilgilendirerek farkındalık oluşturdu.

 

Muş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, “El Ele Güvenli Geleceğe” Projesi kapsamında Üniversitede eğitim gören öğrencileri çeşitli konularda bilgilendirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) Büro Amirliği, Güvenlik Şube Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerde farkındalık oluşturmak amacıyla üniversite yerleşkesinde stant kurdu.

Önemli konularda bilgilendirme yapıldı

“El Ele Güvenli Geleceğe Projesi” çerçevesinde açılan bilgilendirme standında öğrencilere, terör örgütlerinin eleman temin etme yöntemleri, yasal olmayan gruplara katılmamanın önemi, sosyal medya kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar, suç örgütlerinin propagandasına karşı bilinçli olma ve madde kullanımının bireysel ve toplumsal zararları hakkında bilgi verildi.

Bin 920 öğrenciye ulaşan etkinlik

Gerçekleştirilen etkinlikte bin 920 öğrenciye bilgilendirme yapıldı. Stantları ziyaret eden öğrencilere broşür, defter, kalem, şapka, çanta ve kalem seti dağıtılırken, ayrıca katılım sağlayan öğrencilere kaligrafi kâğıdı üzerine kişiye özel tasarlanan yazılar hediye edildi.

Öğrenciler etkinlikten memnun

Kampüs içerisinde açılan stantlarda çeşitli konularda bilgilendirme yapıldığını ifade eden öğrencilerden Fatma Yaren Yıldırım, “Bugün İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri üniversitemizi ziyarete geldi. Çeşitli stantlar açarak bizlere bilgiler verdiler, oldukça faydalı bir etkinlik oldu. Bu tür çalışmaların daha sık yapılmasını bekliyoruz” dedi. 

Siber suçlar konusunda bilinç kazandılar

Etkinliğe katılan öğrencilerden Muhammed Çelik, Siber Savunma Standı’nı ziyaret ederek internet üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık yöntemleri ve bu tür durumlarda başvurulması gereken merciler hakkında bilgi aldıklarını ifade ederek,  “Bugün İl Emniyet Müdürlüğü’nden polis arkadaşlar bizleri ziyarete geldiler. Siber Savunma Standı’nı ziyaret ettik. İnternet üzerinde yapılan dolandırıcılıklar hakkında bizlere bilgiler verdiler. Gerekli bilgilendirmeleri yaparak bu durumlarda önce nereye müracaat etmemiz gerektiğini anlattılar. Bu konuda bizleri bilgilendirdikleri için teşekkür ederiz. Özellikle kart ve şifre çalınma olayları konusunda çok faydalı bilgiler edindik. Bundan sonraki dönemlerde daha dikkatli olacağız” şeklinde konuştu.

Öğretim görevlisinden etkinliğe tam not

Öğretim Görevlisi Betül Gökçe Kundakçı, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin üniversitede düzenlediği bilgilendirme etkinliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kundakçı, öğrencilerin birçok konuda bilgi eksikliğinin bulunduğunu belirterek, özellikle madde bağımlılığı, bu tür durumlarla karşılaşıldığında yapılması gereken bildirim süreçleri ve emniyet birimleriyle iletişim yolları hakkında paylaşılan bilgilerin oldukça önemli olduğunu ifade etti. Kundakçı, “Etkinlik öğrencilerin büyük ilgisini çekti ve oldukça faydalı geçti. Günümüzde madde bağımlılığı ve siber zorbalık gibi konular, özellikle üniversite çağındaki gençlerin ciddi psikolojik sorunlar yaşamasına neden olabiliyor. Ayrıca akran ilişkilerinin bu süreçteki rolü de oldukça önemli. Bu nedenle, madde bağımlılığının önlenmesi noktasında nitelikli bilgilerin paylaşılması ve öğrencilerin bilinçlendirilmesi büyük önem taşıyor. Gerçekten çok etkili ve farkındalık oluşturan bir etkinlik oldu” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

GÜMÜŞTEKİN, “GÖNÜLLÜLÜK, KALPTEN KALBE UZANAN İYİLİĞİN ADIDIR”

GÜVENİLİR GIDA İÇİN DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRDÜRÜLÜYOR

GÖNÜLLERİ ISITAN POLİSE BAŞARI BELGESİ

ESENLİK KÜLLİYESİNDE 8 MİLYON LİRALIK DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

KADINLAR KÂĞIT RÖLYEF KURSUYLA AİLE BÜTÇESİNE KATKI SAĞLIYOR

UMUT KERVANI, MAZLUMA UMUT OLMAYI SÜRDÜRÜYOR

MUŞ’TA AFAD GÖNÜLLÜLÜĞÜ GÜÇLENİYOR: 309 GÖNÜLLÜ DAHA SAHA EĞİTİMİNİ TAMAMLADI

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖYKÜ GÜNLERİ YOĞUN İLGİYLE TAMAMLANDI

BULANIKLI GAZETECİLERDEN EMNİYET MÜDÜRÜ ENGİN ARLI’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

DAKA YÖNETİM KURULU’NUN 2025 YILI SON TOPLANTISI MUŞ’TA YAPILDI

  • Pazar 10.9 ° / 7.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 12.5 ° / 5.3 ° false
  • Salı 12 ° / 4.3 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8