PROTOKOL VATANDAŞ VE ESNAFLARI DENETLEDİ

Ülke genelinde olduğu gibi Muş´ta da yeni tip korona virüs dolayısıyla vatandaş ve esnaflar denetlendi. Denetime Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Jandarma Komutanı Bülent Baykal, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş ve tüm kurum ami

GÜNCEL 6.08.2020 18:06:13
PROTOKOL VATANDAŞ VE ESNAFLARI DENETLEDİ

 

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı ?tüm Türkiye´de salgın ile ilgili bugüne kadar yaptığımız en yoğun denetimi gerçekleştireceğiz? açıklamasının ardından Muş Valiliği tarafından il merkezi ve ilçelerde denetimler gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Muş Valisi İlker Gündüzöz, beraberindeki Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Baykal, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş ve İl Sağlık Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu İstasyon Caddesi´nde denetime çıktı.

Denetim sırasında Vali Doç. Dr. Gündüzöz, vatandaşlara sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymaları noktasında uyarılarda bulundu. Vali Gündüzöz, cadde üzerindeki işyerlerini de ziyaret ederek, aynı uyarıları esnaflara da yaptı.

?BU KUL HAKKINI ÖDEMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL?

Vali Gündüzöz, ?Tüm dünyayı bir salgın furyası sarmış durumda ve insanlar ölüyor. Normal düzeninden toplumlar uzaklaşmış durumda. Türkiye aldığı tedbirlerle aslında dünyada örnek ülkelerden biridir. Ama bu husus bizi gevşetmemelidir. Maalesef özellikle son günlerde hasta sayılarında artışı da tüm Türkiye´de gözlemliyoruz. Sağlık bakanımızda bu konuda toplumu bilgilendiriyor. Bu artışın önüne geçebilmek için herkese görev düşüyor. Yani devlet olarak aldığımız kararlar eğer karşılık bulmazsa, bireyler tek tek destek vermezse bu alınan önlemlerin hiçbir anlamı yok. Sonuca ulaşamayız. Bir kişinin bile bunda etkisi var. Bazen bulaş, bir kişiden 200 kişiye ulaşabiliyor. Dolayısıyla bir kişinin ihmali son derece sıkıntılı sonuçlar doğura bilir. Gördüğümüz kadarıyla vatandaşlarımız maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyma gayretinde ama arada uymayan kişileri de görüyoruz maalesef. Tabi bu kural konduğu için ya da ceza yaptırımı olduğu için bu kurallara uyulsun demek, doğru değil. Aslında bunu içselleştirmek lazım, yaptırımı olmasa bile kendi sağlımız ve başlarının sağlığı için hem maskeyi, hem sosyal mesafeyi, hem temizlik kurallarını dikkate almamız gerekiyor. Çünkü bu vicdanı sorumluluktur. Biz toplum olarak kul hakkını çok gözeten bir toplumuz. Kul hakkından çok korkarız. Aslında burada da işte kul hakkı var. Bizim maskesiz dolaşmamız, aslında birilerinin hastalığa duçar olmasa ve o hastalıktan belki de hayatını kaybetmesine neden olabilir. Bu kul hakkını ödememiz mümkün değil. Dolayısıyla herkesin kurallara uymasında fayda var? dedi.

Özellikle gençleri kurallara uyma noktasında uyaran Vali Gündüzöz, ?Siz bizler için değerlisiniz. Sizin içinde eminim anneleriniz, babalarınız, nineleriniz ve dedeleriniz önemlidir. Özellikle bünyesi zayıf olan insanların risk altında olduğunu düşünürsek, siz maskesiz dolaşacaksınız, yollarda dolaşacaksınız, virüsü alacaksınız evinize son derece kötü bir hediye olarak götüreceksiniz. Böylece annenizin, babanızın hastalığına neden olacaksınız. Bunu ister misiniz? Bence istemezsiniz? sözlerini kullandı.

?ÇENE ALTINA TAKILMIŞ OLAN YA DA DİRSEĞE TAKILMIŞ OLAN MASKENİN KORONAVİRÜSE KARŞI BİR TEDBİR OLMADIĞINI, KENDİMİZİ KANDIRMAKTAN BAŞKA BİR ANLAMI OLMADIĞINI DA İFADE ETMEK İSTİYORUM?

Çene veya dirseğe takılmış olan maskenin koronavirüse karşı bir tedbir olmadığına dikkat çeken Vali Gündüzöz, ?Son dönemde hem ölümler, hem hastalıklar yaşlı nüfusun dışında da belli diğer genç nüfusa da koronavirüsün etkili olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla ?bana bulaşmaz, ben gencim´ demenin de hiçbir anlamı yok. Çene altına takılmış olan ya da dirseğe takılmış olan maskenin koronavirüse karşı bir tedbir olmadığını, kendimizi kandırmaktan başka bir anlamı olmadığını da ifade etmek istiyorum. İnşallah hep birlikte bu hastalıkla mücadelede başarılı oluruz. Eğer birlik ve beraberlik olmazsa, birlikte hareket etmezsek yapılan her türlü tedbir, biran da çöpe gider? ifadelerini kullandı.

 

 

Öte yandan denetimler sırasında polisler tarafından da, maskesi olmayan vatandaşlara maske dağıtımı gerçekleştirilirken, cadde üzerinde polis araçlarıyla vatandaşlara uyarılar yapıldı.

 

İlginizi Çekebilir

MUŞ’TA İSTİKLÂL MARŞI VE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ İÇİN ORTAK PROGRAM

KOCAELİ’DE MUŞLULAR DERNEĞİ KURULDU, HEMŞEHRİLER İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN BARIŞAN: "İSTİKLÂL MARŞI BİN YILIN ÖZGÜRLÜK DESTANIDIR"

VALİ ÇAKIR’DAN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABUL YIL DÖNÜMÜ MESAJI

TEKNOLOJİ VE SANAT ATÖLYELERİNDE GELECEĞİN GENÇLERİYLE BULUŞMA

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER VE AİLELERİ İÇİN ANLAMLI İFTAR BULUŞMASI

KORKUT'TA İFTAR VE ŞENLİKLE DOLU UNUTULMAZ RAMAZAN GECESİ

MALAZGİRT'TE "ZİMEM DEFTERİ" GELENEĞİ YAŞATILDI

HAT, EBRU VE TEZHİP SANATIYLA DEĞERLER SERGİSİ MUŞ’TA ZİYARETE SUNULDU

MUŞ'TA ATA SPORUNA İLGİ ARTIYOR: ÖĞRENCİLER TÜRK OKÇULUĞU KURSUNDA

  • Cuma 14.7 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.9 ° / 3.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14