T.C. TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU Muş İl Koordinatörlüğü GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

T.C. TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU Muş İl Koordinatörlüğü GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

İHALE İLANLARI 10.05.2022 21:38:00
T.C.  TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU  Muş İl Koordinatörlüğü  GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

T.C.

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU

Muş İl Koordinatörlüğü

GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

Dosya No: 2020/001

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nca amme borcundan dolayı hacizli bulunan ve aşağıda tapu kaydı, adresi, imar durumu, hali hazır durumu ile muhammen değerleri belirtilen gayrimenkul, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde açık artırma sureti ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Muş İl Koordinatörlüğü Toplantı Salonu/ Kültür Mahallesi, Hürriyet Caddesi, Merkez Camii Arkası 182. Sokak No:7 Merkez/ Muş adresinde 06/06/2022 tarihinde birinci defa satışa çıkarılacaktır. Satışa çıkarılan taşınmazın birinci ihalede satılmaması halinde taşınmaz 13/06/2022 tarihinde ikinci kez satışa çıkarılacaktır.

SATIŞA ÇIKARILAN GAYRİMENKULLERİN

Tapu Kaydı Adresleri

Sıra

Nevi

Tapu Kayıtlarındaki Adresi

M² Alanı

1

Tarla

Beyaztepe Mevkii Dallıöz Köyü Parsel No:131 Varto/Muş

38.750,00

2

Tarla

Köyaltı Mevkii Dallıöz Köyü Parsel No:12 Varto/Muş (1/2 Hisse)

24.750,00            (1/2 Hisse)

 

İmar Durumu:

1.Tarla İmar Durumu ( 131 nolu parsel):  Taşınmaz mücavir alan sınırları dâhilinde olup 1/1000 ölçekli Uygulama İmar planı dışında, ham kadastro parseli niteliğinde olup plansız alanlar tip imar yönetmeliğine tabidir.

2.Tarla İmar Durumu (12 nolu parsel): Konu taşınmaz mücavir alan dahilinde olup imar sınırları dışındadır.

Halihazır Durumu:

1.Taşınmaz(131 nolu parsel) : Tapu kayıtlarında 38.750,00 m² yüzölçümlü tarla vasıflı gayrimenkul olarak geçmektedir. Değerleme konusu taşınmaz mücavir alan sınırları dâhilinde olup 1/1000 ölçekli Uygulama İmar planı dışında, ham kadastro parseli niteliğinde olup plansız alanlar tip imar yönetmeliğine tabidir. Taşınmaz üzerinde herhangi bir yapı bulunmamaktadır. Yakın çevresinde tarımsal ve hayvan otlatma amaçlı kullanılan boş tarlalar bulunmaktadır. Bölgeye ulaşım traktör ile sağlanabilmektedir. Konu taşınmazın yer aldığı bölgede yapılaşma yoktur.

3.Taşınmaz(12 nolu parsel) : Tapu kayıtlarında 24.750,00 m² (1/2 hisse) yüzölçümlü tarla vasıflı gayrimenkul olarak geçmektedir. Konu taşınmaz mücavir alan dahilinde olup imar sınırları dışındadır.  Yakın çevresinde tarımsal ve hayvan otlatma amaçlı kullanılan boş tarlalar bulunmaktadır. Taşınmazın bulunduğu bölgeye ulaşım imkânları orta derecede iyidir. Konu taşınmazın yer aldığı bölgede köy yapılaşması mevcuttur. Parsel üzerindeki yapı için 04.11.2013 tarihli 20 nolu Yapı Ruhsatı 1 adet bağımsız bölüm için düzenlenmiş olunup toplamda 4334,00 m2 inşaat alanı için verilmiştir. Bilirkişinin tespitine göre; ana gayrimenkul 24750,00 m² (Değerlemeye konu ½) alanlı arsa üzerinde ayrık nizamda, 120 Adet Kapasiteli Büyük Baş Süt Üretim Çiftliği olarak kullanılan yapılar betonarme olarak inşa edilmiştir. Onaylı mimari projesine göre; 120 Büyük Baş Hayvan Ahırı 2605,50 m², Kaba Yem Deposu 686,32 m², Kesif  Yem Deposu 285,08 m², Büro 100,04 m², Gübre Çukuru 402,96 m2 brüt alana sahiptir. Ayrıca işletmeyi çevreleyen ihata duvarı bulunmaktadır. Konu yapıların herhangi bir ısıtma sistemi bulunmamaktadır.

Muhammen Değerleri:

Sıra

Nevi

Tapu Kayıtlarındaki Adresi

Muhammen Bedel

KDV

1

Tarla

Beyaztepe Mevkii Dallıöz Köyü Parsel No:131 Varto/Muş

155.000,00 TL

%18

2

Tarla

Köyaltı Mevkii Dallıöz Köyü Parsel No:12 Varto/Muş (1/2 Hisse)

810.000,00 TL

%18

 

İhalenin Yapılacağı Saat:

Sıra

Nevi

Tapu Kayıtlarındaki Adresi

İhale Saati

1

Tarla

Beyaztepe Mevkii Dallıöz Köyü Parsel No:131 Varto/Muş

14:30-14:50

2

Tarla

Köyaltı Mevkii Dallıöz Köyü Parsel No:12 Varto/Muş (1/2 Hisse)

15:00-15:20

 

İrtibat Telefonu:  0436 212 10 70 / 71

SATIŞ ŞARTLARI

  1. Gayrimenkul satışı açık artırma sureti ile yapılacak olup, birinci satışta, verilen bedel gayrimenkule biçilen rayiç değerin % 75 ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları tamamını ve satış masraflarını geçmek şartı ile en çok artırana ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak üzere ikinci satış gününde aynı yerde ve aynı saatte taşınmaz artırmaya çıkartılacaktır. İkinci artırmada satış bedeli gayrimenkule biçilen rayiç değerin % 50’si ve satış masrafını geçmek ve rüçhanlı alacaklar toplamından fazla olmak kaydıyla gayrimenkul en çok artırana ihale edilecektir. Aksi takdirde satış yapılmaz.

Satış Komisyonu; gayrimenkul muhammen değerinin % 75’ini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları tamamını ve satış masraflarını geçmesi şartıyla 6183 sayılı Kanunun 62’ inci maddesi gereğince Kurumumuz ve borçlu menfaatini göz önünde bulundurarak  ihale açılış rakamını belirler.

  1. Artırmaya iştirak edeceklerin gayrimenkul için, tespit edilen muhammen bedelin % 7.5 tutarında teminatı satış saatinden önce komisyona nakit olarak vermeleri gerekmektedir.

Sıra

Nevi

Tapu Kayıtlarındaki Adresi

Teminat Miktarı

1

Tarla

Beyaztepe Mevkii Dallıöz Köyü Parsel No:131 Varto/Muş

11.625,00 TL (Onbirbinaltıyüzyirmibeş Türk Lirası)

2

Tarla

Köyaltı Mevkii Dallıöz Köyü Parsel No:12 Varto/Muş (1/2 Hisse)

60.750,00 TL (Altmışbinyediyüzelli Türk Lirası)

 

  1. İhale katılımcılarından gerçek kişilerin kimlik aslı ile kimlik fotokopilerini,  tüzel kişilerin tüzel kişiyi temsile yetkili kişinin yetkili olduğunu gösterir belgeyi, vekil olarak katılıyor ise, vekâletnamenin aslını veya onaylı suretini ihale saatine kadar Satış Komisyonuna teslim etmesi gerekmektedir.
  2. Satış peşin para ile yapılacak olup,  alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye harcı, damga vergisi, KDV, tapu alım ve satım harcı ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.
  3. Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse, ihale bedelini derhal veya verilen mühlet içinde ödemekle mükelleftir. Aksi takdirde, ihale feshedilir ve gayrimenkul Satış Komisyonu’nca 7 gün içinde artırmaya çıkarılır. Bu artırmada alakadarlara herhangi bir tebligat yapılmaz. Yalnız ilanla iktifa olunur. Bu satışta gayrimenkul, rüçhanlı alacaklar varsa alacakları tamamını ve satış masraflarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale edilir. Birinci defa kendisine ihale yapılan kimse iki ihale arasındaki farktan ve diğer zararlardan mesul olup, ihale farkı ve geçen günlerin faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın teminattan mahsubu yapıldıktan sonra bakiye, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre tahsil dairesince tahsil olunur. Faiz % 5 den hesap edilir.
  4. Gayrimenkul hakkında verilen bilgiler ve her türlü ilan taahhüt niteliğinde olmayıp, genel bilgi niteliğindedir. İhaleye iştirak edenlerin satışa sunulan gayrimenkulü önceden mevcut haliyle görmüş, incelemiş olduğu kabul edilir.
  5. Gayrimenkullün tapu devir tescil işlemi, satış bedelinin tamamı ödendikten ve ihale kesinleştikten sonra gerçekleştirilecektir.
  6. Satışa iştirak edenler şartnameyi görmüş ve içeriğini kabul etmiş sayılırlar. Yukarıda yazılı hususlardan başka malumat almak isteyenler ve şartnameyi incelemek isteyenler, TKDK Muş İl Koordinatörlüğü’ne satış ilanında belirtilen dosya numarası ile müracaat edebilirler. Masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya şartnamenin bir örneği gönderilir.
  7. İhalenin feshi talebiyle dava açılması durumunda, ihale tarihinden itibaren 7 gün içerisinde dava açtığını kuruma bildirme yükümlülüğü üçüncü kişilere aittir.
  8. İşbu ilanın tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer ile tapu kaydında ad ve adresleri yer alan ancak satış ilanı tebliğ edilemeyen ilgililere de tebliğ yerine kaim olacağı ilan ve tebliğ olunur. 26/04/2022

                                                                                                                             

İl Koordinatörü V.

                                                                                                                                       Serdar BİNGÖL

İlginizi Çekebilir

ARAÇ KİRALAMA HİZMETİ ALINACAKTIR

İHALE İLANI

İHALE İLANI

İHALE İLANI

İ L A N

İHALE İLANI

JENERATÖRLER İÇİN YAKIT SATIN ALINACAKTIR

TAŞINMAZIN GAZETE VEYA İNTERNET HABER SİTESİ İLANI

TIBBİ SARF MALZEME SATIN ALINACAKTIR

MUŞ ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN (MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜ)

  • Cuma 9.2 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.5 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 9.1 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9