TEKİN’İN 10’UNCU KİTABI RAFLARDAKİ YERİNİ ALDI
Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zeliha Tekin’in 10’uncu kitabı raflardaki yerini aldı.
Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zeliha Tekin, akademik başarısının yanı sıra kaleme aldığı kitaplarla da adından söz ettirmeye devam ediyor. Daha önce 9 farklı kitap yazan Tekin’in 10’uncu kitabı ‘Metaverse Ortamında STEM Eğitimi: İnovasyon Perspektifinden’ adlı eseri raflardaki yerini aldı. Tekin, kaleme aldığı 10 kitabın haricinde ayrıca daha önce 40 farklı kitapta bölüm yazarlığı ve ‘Yönetim’ adlı kitabın editörlüğünü üstlenmişti.
Tekin’in kaleme aldığı , ‘Metaverse Ortamında STEM Eğitimi: İnovasyon Perspektifinden’ kitabını MAUN öğretim üyeleri Doç. Dr. Salih Gülen ve Doç. Dr. İsmail Dönmez ile birlikte kaleme aldı. Kitap Türkiye’de STEM eğitimini Metaverse ortamına taşıyan ilk akademik yayın olması ve inovasyonu merkeze alması açısından önem arz ederken, Uluslararası Yayınevi olan Paradigma Akademi etiketiyle okuyucularla buluşuyor.
STEM eğitiminin önemine dikkat çeken Tekin, kaleme aldığı kitap ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Dijital devrim henüz yeni başlamıştır. Sürekli olarak dalga dalga yeni teknolojiler yeni dijital uygulamalar gelmektedir. Biz tam yeni bir teknolojiye adapte olmuş ve alışmışken çok yenisi karşımıza çıkmaktadır. İnsanlar da doğal olarak dijital dönüşüm oyununun kurallarını uygulayabilmelerine yardımcı olabilecek ilave kaynaklara yönelmektedir. Şirketler ise değişen iş yapış şekillerine ayak uydurabilmek ve müşterileri için değer yaratmak amacıyla sürekli olarak üretimde yeniliklerin önünü açacak inovasyonlar yapmaya çalışmaktadırlar. Eğitimde dijitalleşme ve metaverse teknolojilerinin (sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, 3D teknoloji, akıllı uygulamalar, yapay zekâ vb.) yaygınlaşmaya başlaması ile insan gücünün niteliği de değişmiştir. İnsan kaynağına gerekli becerilerin kazandırılması ve insan kaynağının niteliğinin artırılması süreçleri yeni teknolojilere adapte olmadan mümkün değildir. Bu sebepten, toplumsal ve bireysel hedeflere ulaşmada son yıllarda trend haline gelmiş olan STEM eğitiminin önemi büyüktür. STEM eğitimi, 21. yüzyıl becerilerine ulaşmada bir araç olarak görülmektedir. Elinizdeki bu kitap STEM ve İnovasyon alanlarında uzman olan akademisyenler tarafından hazırlanmıştır. Kitapta STEM kavramı inovasyosyon perspektifinden ele alınmış ve STEM kavramı metaverse sistemlerinin dayandığı altyapıya vurgu yaparak keyifli bir dille anlatılmıştır” ifadelerini kullandı.