Tarih: 17.01.2024 08:05

TİYATRO ŞÖLENİ BAŞLIYOR

Facebook Twitter Linked-in

TİYATRO ŞÖLENİ BAŞLIYOR

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) tarafından düzenlenen ve dünya tiyatro repertuarının önemli yazarlarının oyunlarının yer aldığı tiyatro günleri yarın başlıyor

 

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) tarafından düzenlenen tiyatro günlerinde ilk perde yarın açılıyor.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırladığı dünya tiyatro repertuarının önemli yazarlarının beş oyunu 15 gün boyunca ücretsiz olarak Muş halkıyla buluşuyor. Genel sanat yönetmenliğini Mehmet Önder’in yaptığı, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü öğrencilerinin rol aldığı, dünya tiyatro repertuarının önemli yazarlarının beş oyunu ücretsiz olarak seyircileriyle buluşacak. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, üniversitelerin bulundukları şehirlerin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına büyük katkı sağladıklarını söyledi. Tiyatro günlerinin Muş Alparslan Üniversitesi sahnesinde başlayacağını dile getiren Rektör Alican, “Malatya Turgut Özel Üniversitesi’yle birlikte Muş, Malazgirt ve Bulanık belediyeleriyle, Malazgirt Kaymakamlığı ve Muş Gençlik Spor Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlediğimiz tiyatro festivalimiz 18 Ocak’ta başlayacak ve 3 Şubat’a kadar devam edecek” dedi.

Muş’un sanat ve tiyatroya doyacağını ifade eden Rektör Alican, 15 gün boyunca devam edecek olan tiyatro şenliğimize vatandaşları beklediklerini söyledi.

Muş Alparslan Üniversitesi Kültür Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Ender Can Dönmez koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan oyunlar 18-22 Ocak tarihleri arasında saat 19.00’da Muş Alparslan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Salonu’nda, 24-28 Ocak tarihleri arasında Malazgirt Kültür Merkezi’nde, 30 Ocak-03 Şubat tarihleri arasında da Bulanık Gençlik Merkezi’nde sahnelenecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —