Tarih: 28.10.2021 18:33

TKDK’DAN HİBE VE AVANS DESTEĞİ

Facebook Twitter Linked-in

TKDK’DAN HİBE VE AVANS DESTEĞİ

Kırsalda yapılan yatırımlara finansal destek vererek hayata geçmesini sağlayan TKDK, yeni hibe oranları ve devam eden destekler ile ilgili olarak yatırımcılarla bir toplantı gerçekleştirdi.

 

TKDK Başkanlığı tarafından açıklanan yeni hibe oranları ve devam eden çalışmalar hakkında yatırımcıların bilgilendirilmesi adına TKDK İl Koordinatörlüğünde bir toplantı gerçekleştirildi. TKDK İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan başkanlığında yapılan toplantıya yatırımcılar katıldı. TKDK Muş İl Koordinatörlüğünde düzenlenen toplantıda bilgilendirmelerde bulunan TKDK İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, 2021 yılı fonlarından ilimiz yatırımlarının en üst seviyede yararlanması için hibe ve avans ödemelerini bir an önce tamamlamak istediklerini belirtti. Turan, hibe oranlarının artırıldığını da vurguladı.

IPARD II 10. Başvuru Çağrısı kapsamında proje sunan başvuru sahiplerinin katıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, TKDK hakkında bilgiler paylaşarak şunları söyledi: “Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD programı kapsamında geri ödemesiz finansal desteklerle kırsalda yatırımların hayata geçmesini sağlıyor. Avrupa Birliği ve ulusal bütçeden sağlanan fonlar hibe desteği olarak yatırımlara aktarılırken KDV muafiyeti ile yatırım yapmak isteyen girişimcilere büyük avantajlar sunuluyor. 7 Ocak 2021 tarihinde yayınlanan IPARD II 10. Başvuru Çağrısı ile destekleme faaliyetleri devam ederken, Kurum tarafından uygun görülen yatırımların hayata geçmesi amacıyla avans, hibe artırımı, fiyat iyileştirmesi gibi çalışmalarla yatırımcılara verilen destekler artarak devam ediyor.” dedi.

“2021 YILI HEDEFLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN YOĞUN BİR MESAİ HARCANIYOR”

İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, IPARD fonlarının kullanımı hususunda 2021 yılı hedeflerini gerçekleştirmek için yoğun bir mesai harcandığını belirterek şunları söyledi: “IPARD fonlarının kullanımını artırmak, daha fazla yatırımın bu desteklerden faydalanmasını sağlamak adına büyük gayret gösteriyoruz. Burada önemli olan başvuru sahiplerinin proje eksiklerini bir an önce tamamlaması. Projesi desteklemeye uygun görülen yatırımcılarımız sözleşme imzaladıktan sonra teminat mektubu getirmek koşuluyla Kurumumuzdan hibe desteğinin yarısını avans olarak alabilecekler. Bu sizler için çok önemli bir avantaj” dedi. Önceki çağrı dönemlerinde desteklemeye hak kazanan yatırımların bir an önce tamamlanmasıyla hibe ödemelerinin ivedi bir şekilde yapılacağını da belirten Turan, 2021 yılı sonuna kadar yapılması planlanan hibe ödemelerinin ilimiz ekonomisine de olumlu yansıyacağına dikkat çekti.

ORANLAR YÜKSELDİ

10. Çağrı kapsamında hibe oranlarının yükseltildiğini belirterek açıklamalarını sürdüren Turan, “Hayvancılık ile işleme ve pazarlama yatırımlarını kapsayan son çağrı ile ilgili hibe oranları artırıldı. Kurum merkezimiz tarafından hibe oranı alt limiti yüzde 50’den yüzde 60’a yükseltildi. 40 yaşın altında olan başvuru sahipleri için hibe oranları yüzde 70’e kadar yükseldi. KDV muafiyetiyle birlikte yatırım desteklemelerinde önemli bir artış olduğunu söylemek gerek. Kurumumuz daha fazla yatırımın hayata geçmesi adına desteklemelerini sürdürüyor” dedi.

Toplantı, İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan’ın konuşmalarının ardından projeler özelinde yapılan görüşmelerle devam etti. Başvuru sahiplerinin sorularının cevaplanmasının ardından toplantı sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —